Louis Theroux: Alcoholism

Louis Theroux: Alcoholism

Louis Theroux: Alcoholism

Louis Theroux: Alcoholism

Louis Theroux wil weten wat alcoholisme doet met mensen en bezoekt King’s College Hospital in Londen, het grootste levertransplantatiecentrum in Europa. Zullen de patiënten ooit kunnen afkicken van Groot-Brittanniës favoriete drug: drank?

vrijdag 16 november om 21.30 uur op NPO 3

De uitzending is daarna nog zeven dagen online te bekijken.

Joe en Louis

Joe en Louis

Sommige patiënten die Louis Theroux opzoekt zijn al decennia alcoholist. Werken lukt niet meer en relaties zijn lastig. Veel van hen stevenen op een vroegtijdige dood af. Niet voor niets is deze docu ook bekend onder de naam Drinking to Oblivion.

In de uitzending maken we kennis met onder meer Aurélie (foto boven), die al jaren de hele dag cider drinkt. Haar ingewanden zijn er erg slecht aan toe en dan heeft ze ook nog een relatie met een haar voortdurend afkrakende mede-alcoholist. Joe (foto links) lijkt een gewone, verzorgde jongeman met leuke vrienden en een goede opleiding. Toch leeft hij op een gegeven moment op twee flessen wodka per dag. Antiekhandelaar Stuart heeft als gevolg van zijn vroegere drankmisbruik levercirrose en krijgt te horen dat hij mogelijk nog maar een paar maanden te leven heeft.

Louis gaat op zoek naar de mensen achter de patiënten. Welke emotionele problemen proberen ze te smoren in de drank? Kunnen ze ooit van hun afhankelijkheid afkomen? En wie draagt uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor deze dolende zielen?

advertentie