In het nieuwe drieluik Altered States reist documentairemaker Louis Theroux naar de Verenigde Staten waar hij de grenzen opzoekt tussen liefde, dood en leven. Louis krijgt toegang tot de levens van mensen die op een andere manier naar de wereld kijken en legt de meest intieme momenten vast.

Love without Limits

Intieme relaties in de westerse samenleving zijn al honderden jaren gebaseerd op het idee van monogamie; twee mensen die voor altijd samen gelukkig zijn. Maar als bijna 50% van alle Amerikaanse huwelijken uitloopt op een scheiding is het de vraag of dit traditionele model wel een goede basis biedt voor een duurzame relatie?

Lees meer

Choosing Death

Louis gaat naar de westkust van Amerika om de gevolgen te verkennen van de ‘Aid in Dying’ wet. Deze wetgeving maakt het sinds 2016 mogelijk dat iemand een recept kan krijgen voor een medicijnencocktail waarvan het innemen de dood tot gevolg heeft. Terminaal zieke mensen die aan bepaalde criteria voldoen, kunnen zonder verdere medische hulp deze dodelijke cocktail innemen waar en wanneer ze maar willen.

Lees meer

Take My Baby

In Californië speelt de overheid een kleine rol bij de adoptie van pasgeborenen. vijfentachtig procent van deze adopties wordt in deze staat privé geregeld. Het is een zeer lucratieve onderneming voor agentschappen en advocaten die zwangere vrouwen in contact brengen met adoptieouders, die bereid zijn veel te betalen voor een baby. 

Lees meer