dinsdag 12 juni, 22.40 uur, NPO 3

Louis Theroux: The city addicted to crystal meth

dinsdag 12 juni, 22.40 uur, NPO 3

Louis Theroux: The city addicted to crystal meth

Fresno, Californië, is de stad met het hoogste aantal crystal meth-gebruikers in de Verenigde Staten. Louis spreekt op straat met verslaafden en bezoekt de grootste meth-afkickkliniek van Amerika.

dinsdag 12 juni om 22.40 uur op NPO 3

Daarna zeven dagen online te zien.

over de documentaire

Deze documentaire uit 2009 schetst een beeld van Fresno, Californië, de crystal meth-hoofdstad van Amerika. Louis Theroux rijdt mee met de politie en komt op deze manier in aanraking met verslaafden op straat. Ook bezoekt hij daar de grootste crystal meth-afkickkliniek van Amerika.

Op zijn bekende ongemakkelijke manier staat Louis in de tuin bij twee meth-gebruikers, Kevin en Wiggle. Van zijn gezicht is af te lezen dat dit niet de gezelligste barbecue is die hij ooit heeft meegemaakt. Steeds als Kevin en Wiggle plots verdwijnen om meth te gebruiken, blijft Louis eenzaam en vol vragen achter. Uiteindelijk besluiten ze de meth gewoon recht voor de camera te gebruiken, iets wat niet voor minder ongemak zorgte bij de presentator. Toch hangt er niet eens zo'n duistere, schimmige sfeer. De sfeer heeft, zoals Theroux vaker voor elkaar krijgt, eerder iets knulligs.

The City Addicted to Crystal Meth biedt een kijkje in de crystal meth-scene. Iets waar we in Nederland weinig mee te maken hebben. Deze documentaire laat een andere kant zien van deze drug, die we vooral kennen uit Breaking Bad en laat je stilstaan bij de ernst van dit probleem.

advertentie