Louis Theroux: Dark States - Heroin Town

Dark States - Heroin Town

Louis Theroux: Dark States - Heroin Town

Dark States - Heroin Town

Louis Theroux bezoekt Huntington, West Virginia. De stad kampt met de dodelijkste drugsepidemie in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Deze aflevering is helaas niet meer online te bekijken.

Heroin Town

Het gebruik van heroïne verwoest de gemeenschap van Huntington. Één op de tien baby's die in de stad wordt geboren, is verslaafd. Het aantal gevallen van een dodelijke overdosis is hier dertien maal hoger dan het nationale gemiddelde en één op de vier volwassenen in Huntington is verslaafd aan heroïne of een ander opiaat.

Louis Theroux volgt de hulpdiensten die de situatie nauwelijks aankunnen. Zo bestaat het werk van de brandweer in Huntington steeds vaker uit het reanimeren van gebruikers. Ook de politie heeft te kampen met huisbevelen en drugsvondsten. De vondst van een hoeveelheid heroïne met een straatwaarde van 3000 dollar is niets bijzonders voor de agenten.

Theroux brengt tijd door met de gebruikersgemeenschap. Sommige zijn veelgebruiker, anderen zijn aan het afkicken of al een jaar clean. Theroux ziet aan de hand van alle persoonlijke verhalen dat het industriële verleden van de stad en het grote drugsgebruik met elkaar samenhangen.

advertentie