17 november, 22.55 uur, NPO 3

Louis Theroux: Law and Disorder in Philadelphia

17 november, 22.55 uur, NPO 3

Louis Theroux: Law and Disorder in Philadelphia

Louis Theroux gaat mee met de politie in Philadelphia om te zien waarom deze Amerikaanse stad landelijk het hoogste scoort qua geweld en moord.

Louis Theroux: Law and Disorder in Philadelphia
Donderdag 17 november om 22.55 uur op NPO 3. Daarna 7 dagen online te zien.

Gekleed in een kogelvrij vest gaat Louis de straten op in de gevaarlijke buurten van de stad met de hoogste crime rate van Amerika. Arrestatie na arrestatie, het gaat achter elkaar door in deze documentaire. En al deze arrestaties gaan er net op een andere manier aan toe dan in Blik op de weg. Veel geweld, wapens en drugs ziet Louis in zijn bezoek aan de stad.

Vanwege de hoeveelheid misdaad en gewelddadige bewoners is het niet gek dat ook de politie er hardhandig en gewelddadig is. Toch zorgt het steeds weer voor ongemak, zeker na de recente moordincidenten door Amerikaanse politie. Wanneer een jongen in deze documentaire zijn wapen niet uit zijn broek krijgt tijdens een achtervolging, vertelt een agent achteraf vol trots aan Louis dat hij maar blij mag zijn dat dat niet lukte, anders was hij nu dood. De verontrustheid is van Louis' gezicht af te lezen.

Het beeld dat we te zien krijgen van de stad is grauw. Als je kijkt naar alle jonge corner boys, de onderste laag drugsdealers die volgens een undercoveragent ‘nog minder verdienen dan een bijbaantje in McDonalds’, zie je kinderen die niet meer uit die misdaadwereld lijken te kunnen ontsnappen.

Dit is het tweede deel van Louis Theroux' Law and Disorder-serie uit 2008. In de volgende aflevering onderzoekt Louis hoe het met de wetteloosheid gesteld is in Lagos.