7 september op NPO 3

Louis and the Brothel

7 september op NPO 3

Louis and the Brothel

Louis Theroux bezoekt een van de grootste bordelen in de VS en ontmoet daar de eigenaren, de klanten en de meisjes.

zondag 7 september om 21.15 uur op NPO 3

Daarna nog online te bekijken tot en met 14 september 2018.

Louis met Susan en Lance, de eigenaren van het bordeel

Louis met Susan en Lance, de eigenaren van het bordeel

Ex-prostituee Susan en haar vriend Lance staan op het punt om het grootste legale bordeel van de VS te openen: The Wild Horse Ranch in Reno, Nevada – de enige Amerikaanse staat waar prostitutie wettelijk is toegestaan. Het bedrijf wordt zo groot en uitgestrekt dat het te vergelijken is met een Club Med-resort. Behalve dan dat de mannen die op The Wild Horse Ranch komen feestvieren gegarandeerd seks hebben.

Louis Theroux verblijft voorafgaand aan de opening zes weken op de Ranch en praat met de ondernemers, de klanten en de meisjes. Emily is de jongste werkneemster van 19. Bordeeleigenares Susan zegt dat ze Emily weer terug naar school probeert te helpen. Theroux gelooft er weinig van. 'Hand op je hart, zie jij Emily echt weer naar school gaan, naar de universiteit?', vraagt hij.

Verder praat Louis met Belle, die 21 is maar eruitziet als 12. En hij ontmoet Hayley, die te veel drinkt en met het sekswerk wil stoppen. Hayley probeert Theroux te verleiden in ruil voor interviews. Theroux laat zich masseren terwijl hij haar interviewt. 

Ook de klanten komen aan het woord, zoals 'Horny Hank': een man die geen seks wil maar zoenen. Hij doet liever alsof hij een afspraakje heeft in plaats van dat hij klant is. GFE, noemen de meisjes dit: the girlfriend experience.

Louis and the Brothel uit 2003 is typisch Theroux: genuanceerd, grappig en droevig tegelijkertijd.

advertentie