vrijdag 14 september om 21.30 uur op NPO 3

Louis and the Nazis

Louis Theroux zocht in 2003 twee vrolijke nazikinderen op en ontmoette de leider van de White Aryan Resistance. Een verbijsterende ontmoeting met racistisch Amerika.

→ vrijdag 14 september om 21.30 uur op NPO 3

Daarna nog online te bekijken tot en met vrijdag 21 september.

Louis ontmoet April Gaede bij een nazibijeenkomst waar haar mooie elfjarige tweelingdochters Lamb en Lynx racistische liedjes zingen voor een publiek van skinheads. April ziet de wereld geheel door racistische ogen en heeft haar kinderen opgevoed tot voorbeeldige neonazikinderen.

Louis reist ook naar Fallbrook, San Diego, en ontmoet daar Tom Metzger en zijn familie. Metzger, een televisiereparateur, was in de jaren zeventig actief bij de KKK, in de jaren tachtig politicus en nu is hij leider van WAR  – White Aryan Resistance, een rechtse sektarische beweging. Metzgers leven zit echter vol tegenstrijdigheden, hij zingt zonder probleem een karaoke lied in een bar met niet blanke klanten. Oscar, een man van gemengd ras uit Peru, noemt hij vol overtuiging zijn vriend.

Tijdens een barbecue vraagt een skinhead aan Louis Theroux: 'Ben jij Joods?' De documentairemaker geeft wijselijk geen antwoord op die vraag.

ontdek meer: Nicolaas op oorlogspad

In hoeverre leeft de Tweede Oorlog vandaag de dag nog door? In Nicolaas op oorlogspad gaat Nicolaas Veul schietend, gravend, herdenkend, snikkend én verzet plegend op zoek naar het antwoord op die vraag. Zo doet hij mee aan een re-enactment van D-Day, duikt hij in de handel van militaria en praat hij met joodse jongeren die kampen met een oorlogstrauma.

Bekijk alle afleveringen →