donderdag 5 oktober, 23.25 uur, NPO 3

Miami Mega Jail (1)

donderdag 5 oktober, 23.25 uur, NPO 3

Miami Mega Jail (1)

Louis Theroux bezoekt een beruchte megagevangenis in Miami.

Louis Theroux: Miami Mega Jail (1)
donderdag 5 oktober, 23.25 uur, NPO 3 (deel 2: 7 oktober, 20.25 uur, NPO 3)
Deze uitzending is tot en met 12 oktober online te zien

Louis Theroux bracht in 2011 een bezoek aan de meest beruchte en gewelddadige afdeling van Miami County Jail. Met zesduizend gevangenen en een doorstroom van meer dan 100.000 mensen per jaar, is deze megagevangenis een doorvoerplaats voor degenen die nog niet zijn veroordeeld en die in afwachting van een proces verblijven in het schemergebied tussen de rechtbank en gevangenis.

In Miami County Jail verblijven 25 gevangenen per kooi. Ze zitten de hele dag in hun cel en worden twee keer per week een uurtje gelucht. Men vecht om eten en uit verveling, vechtpartijen zijn dagelijkse kost. Regelmatig belandt er iemand in de ziekenboeg. Overleven in deze gevangenis lukt alleen wanneer je stoer bent, een donkere huidskleur hebt en compromisloos kunt handelen.

Louis ontmoet de meest uiteenlopende gevangenen. Hij praat met mannen in de dodencel in afwachting van hun beroep, maar ook met gevangenen die voor het eerst een rechtszaal van binnen zien. Hij ontmoet schuldigen, mensen die een beetje schuldig zijn en mensen wier schuld nog bewezen moet worden.

advertentie