Louis Theroux

America's Most Hated Family in Crisis

'Is het mogelijk dat jullie nog raarder zijn geworden?' Louis Theroux keert na vier jaar terug naar de familie Phelps, lid van de Westboro Baptist Church. Er is veel veranderd. Een aantal leden zijn vertrokken, maar de familie is alleen maar extremer geworden.

Ondanks de woede van buurtbewoners gaan de Phelps stug door. De boodschap 'God hates fags' brengen ze niet alleen over via borden, maar nu ook op de muziek van popliedjes. Speciaal voor Theroux hebben ze een bord gemaakt met 'Louis in hell,' want ook met hem zijn ze niet blij.

Zijn documentaire uit 2007 namen ze hem niet in dank af. De humanistische benadering van Theroux vinden ze maar niets. Het gaat immers om God, en niet om de mens. Tenzij je je aansluit bij de Westboro Baptist Church, ben je gedoemd tot de hel, is de stelling.

Theroux praat met de 'afvalligen', zoals Lauren, die volgens eigen zeggen haar ouders verloren heeft aan een cult. Ook spreekt hij Libby, die niet meer welkom is in de familie omdat ze een bikini droeg. Met de familie Phelps gaat Louis Theroux in discussie en beseft zich dat de leden leven in ontkenning van menselijke emoties.