vrijdag 15 november, 20.30 uur, NPO 3

Mothers on the Edge

vrijdag 15 november, 20.30 uur, NPO 3

Mothers on the Edge

Louis keert terug naar het Verenigd Koninkrijk om tijd door te brengen in twee gespecialiseerde psychiatrische afdelingen die moeders behandelen die samen met hun baby zijn opgenomen.

Zwangerschap en moederschap worden vaak gezien als de gelukkigste tijd in het leven van een vrouw, maar het kan ook een tijd zijn van extreme stress en zelfs van psychiatrische problematiek. In het Verenigd Koninkrijk ondervindt ongeveer een op de vijf nieuwe moeders psychische probleem vóór de eerste verjaardag van hun baby en vaak is dat dan voor de eerste keer in hun leven.

Louis Theroux bezoekt twee gespecialiseerde psychiatrische afdelingen, die moeders behandelen met ernstige psychiatrische problemen, terwijl ze met hun baby's zijn ogenomen. Op de afdelingen ontmoet hij vrouwen met verschillende ernstige aandoeningen - waaronder depressie, angst en psychose – die vaak veroorzaakt zijn door geboorte of de spanning van het moederschap.

vrijdag 15 november om 20.30 uur op NPO 3

daarna online te bekijken t/m vrijdag 22 november

Terwijl hij de patiënten en hun families in het ziekenhuis volgt en thuis bij hun herstel, probeert Louis te zien wat er achter hun recente crisis schuilgaat en ontdekt dat de zorg voor twee mensen in de meest kwetsbare staat van hun leven een enorme uitdaging is.