Louis Theroux: My Scientology Movie

Louis Theroux: My Scientology Movie

Louis Theroux: My Scientology Movie

Louis Theroux: My Scientology Movie

Louis Theroux probeert de geheimen van de Church of Scientology te doorgronden. Voorman David Miscavige weigert echter voor de camera te verschijnen, waarop Theroux besluit het anders aan te pakken.

vrijdag 17 augustus om 20.25 uur op NPO 3

Daarna nog online te bekijken tot en met vrijdag 24 augustus.

Louis Theroux is op weg naar Los Angeles, waar hij een lange documentaire draait over de Church of Scientology. Theroux krijgt afwijzing na afwijzing op zijn verzoek om het hoofdkwartier van Ron L. Hubbards organisatie binnen te mogen, maar hij laat zich niet uit het veld slaan.

Geïnspireerd door de filmtechnieken die de kerk zelf gebruikt en geholpen door voormalige leden, huurt Louis acteurs in om Tom Cruise en Scientology-leider David Miscavige te spelen om zo inzicht te krijgen in de werkwijze van de organisatie. Verder ontdekt Theroux dat Scientology ondertussen ook een film over hem maakt.

De documentaire My Scientology Movie is een film vol komische momenten en onverwachte verwikkelingen. Theroux werkte samen met regisseur John Dower en de Oscar-winnende producent Simon Chinn.

meer weten over sektes?

Waarom hebben sekten zoveel macht over mensen? Welke sekten zijn het meest prominent? En hoe raken mensen betrokken bij een sekte? Maartje Groenen stelde een pagina samen voor NPO Focus met uitgebreide informatie over sektarische groeperingen.

Klik hier om naar NPO Focus te gaan →

advertentie