Louis Theroux: Altered States - Take My Baby

Altered States - Take my Baby

Louis Theroux praat met vrouwen in Californië die ervoor kiezen hun kind af te staan ter adoptie.

te zien op 14 december om 21.20 uur op NPO 3

 De uitzending is daarna nog zeven dagen online te bekijken.

Altered States: Take my Baby

In Californië speelt de overheid een kleine rol bij de adoptie van pasgeborenen. 85% van deze adopties wordt in deze staat privé geregeld. Dit is een zeer lucratieve onderneming voor agentschappen en advocaten die zwangere vrouwen in contact brengen met adoptieouders, die bereid zijn veel te betalen voor een baby.

Louis praat met vrouwen die ervoor kiezen hun kind af te staan ter adoptie. Adoptieouders ondersteunen hen tijdens de zwangerschap financieel en er is de mogelijkheid om daarna contact te houden. Hij ontdekt hoe armoede, verslaving en misbruik de moeders ertoe heeft kunnen brengen om vaak hartverscheurende beslissingen te nemen. Ook luistert Louis naar het verhaal van een adoptiemoeder, die zich voorbereidt om de moeder van haar zoon na jaren van drugsverslaving te verwelkomen in hun leven.

lees verder over adoptie

Adoptie kan een prachtige manier zijn om ouderloze kinderen te helpen. Maar zeker niet iedere adoptie is een succesverhaal. Hoe verloopt een adoptieprocedure en welke ethische dilemma’s spelen een rol? NPO Focus stelde een artikel samen over de valkuilen van adoptie.

 Ga naar het artikel