Dimitri Verhulst onderzocht de meest uiteenlopende kunstzinnige uitingen van verlangen. Over het verlangen naar hebbedingetjes en gadgets, naar verre oorden, naar fadomuziek of naar de dood.

Bekijk de aflevering
Lees hier de  longread 

Made in Europe
van Pippi tot Pussy, van Beethoven tot Bowie, van metal tot minirok - het is de kunst die ons als Europeanen bindt: elke zondag om 20.15 uur op NPO2 en Canvas (hh: zaterdag 14.45 uur).

live events


Bij elke aflevering van Made in Europe worden extra's georganiseerd. Onze partner deBuren vertaalt de televisiereeks elke dinsdag na uitzending naar een verdiepend podiumprogramma in Brussel. Lees hier meer over deze events. 
 

Made in Europe is een documentaireserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Pieter Steinz over de kunst en cultuur die ons continent bindt. De serie neemt de kijker mee op een rondreis door Europa langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur.  Lees verder →

De VPRO maakt de serie in samenwerking met de VRT / Canvas. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren organiseert naar aanleiding van elke aflevering een evenement. Van een avond over de vrouw en haar garderobe tot een socratische gespreksavond en een erotische verhalenwedstrijd. Meer info.