Welkom in de schatkamer van het lange interview

Een traditie sinds 1986: gerenommeerde interviewers en even zo beroemde (of beruchte) gasten laten zich drie uur lang opsluiten in een studio. Om met elkaar te praten over leven, werk en alles dat daaraan voorbij gaat. Verhalen die dichterbij komen dan de waan van de dag ons meestal toelaat.

Van schrijvers tot strafpleiters, politici en dichters, biologen, sociologen, psychologen, activisten, televisiemakers en zelfs de enkele voetbalcoach: in het interviewarchief komen talloze beroepen en interesses samen. Hier online te beluisteren, maar ook om mee op weg te nemen, in podcastvorm.

Alle Marathoninterviews →

winter 2021

vanaf zaterdag 25 december op NPO Radio 1 en de podcastplatforms

Traditiegetrouw zendt de VPRO deze winter nieuwe afleveringen van Het Marathoninterview uit. Op drie achtereenvolgende zaterdagavonden hebben Sophie Derkzen, Leonard Ornstein en Nina Jurna live gesprekken met historicus Mathieu Segers, politicus Jesse Klaver en schrijfster Astrid Roemer. Drie lange gesprekken, van drie uur, met alle ruimte voor nuance, context en verdieping.

wijziging

Op zaterdag 8 januari wordt het interview van Nina Jurna met Astrid Roemer niet uitgezonden. In plaats daarvan zal het gesprek dat Sophie Derkzen had met Mathieu Segers opnieuw te beluisteren zijn. Het gesprek met Astrid Roemer wordt op een later moment opgenomen en er wordt gezocht naar een nieuw uitzendtijdstip. Die aflevering zal sowieso in de podcast afgespeeld kunnen worden.

podcast

De Marathoninterviews zijn hieronder, onder het kopje afleveringen, allemaal te vinden en te beluisteren. Daarnaast kunt u zich via de links hieronder ook abonneren op de podcast. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u hier. N.B. In Chrome werkt onderstaande RSS feedlink niet, tenzij u de podcast plugin van Chrome heeft geïnstalleerd. 

Abonneer je op de podcast:
iTunes    Stitcher    ►Online    ►RSS Feed

afleveringen

Via de link hiernaast en hieronder kunt u alle Marathoninterviews van 1986 tot nu terug vinden, gesorteerd op gast: van Jozias van Aartsen tot Anton Zijderveld.

Ga naar het archief →
Of luister per jaar →