De feestdagen staan voor de deur en de VPRO tekent traditiegetrouw ook dit jaar voor De marathoninterviews. Vanaf 23 december worden op NPO Radio 1 lange, live gesprekken uitgezonden zonder onderbrekingen en met alle ruimte voor nuance, context en verdieping. Dit jaar met een toegift: een extra Marathoninterview online beschikbaar als podcast. Je hoort Arthur van Amerongen, Max van Weezel, Arnon Grunberg en Kathleen Ferrier.

Welkom in de schatkamer van het lange interview

Een traditie sinds 1986: gerenommeerde interviewers en even zo beroemde (of beruchte) gasten laten zich drie uur lang opsluiten in een studio. Om met elkaar te praten over leven, werk en alles dat daaraan voorbij gaat. Verhalen die dichterbij komen dan de waan van de dag ons meestal toelaat.

Van schrijvers tot strafpleiters, politici en dichters, biologen, sociologen, psychologen, activisten, televisiemakers en zelfs de enkele voetbalcoach: in het interviewarchief komen talloze beroepen en interesses samen. Hier online te beluisteren, maar ook om mee op weg te nemen, in podcastvorm.

Alle Marathoninterviews →

podcast

De Marathoninterviews zijn hieronder, onder het kopje afleveringen, allemaal te vinden en te beluisteren. Daarnaast kunt u zich via de links hieronder ook abonneren op de podcast. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u hier. N.B. In Chrome werkt onderstaande RSS feedlink niet, tenzij u de podcast plugin van Chrome heeft geïnstalleerd. 

Uitzendingen 1986-2012:
iTunes    ►Online    ►RSS feed

Uitzendingen 2013-heden:
iTunes    Stitcher    ►Online    ►RSS Feed

afleveringen

Via de link hiernaast en hieronder kunt u alle Marathoninterviews van 1986 tot nu terug vinden, gesorteerd op gast: van Jozias van Aartsen tot Anton Zijderveld.

Ga naar het archief →
Of luister per jaar →

advertentie