Welkom in de schatkamer van het lange interview

Een traditie sinds 1986: gerenommeerde interviewers en even zo beroemde (of beruchte) gasten laten zich drie uur lang opsluiten in een studio. Om met elkaar te praten over leven, werk en alles dat daaraan voorbij gaat. Verhalen die dichterbij komen dan de waan van de dag ons meestal toelaat.

Van schrijvers tot strafpleiters, politici en dichters, biologen, sociologen, psychologen, activisten, televisiemakers en zelfs de enkele voetbalcoach: in het interviewarchief komen talloze beroepen en interesses samen. Hier online te beluisteren, maar ook om mee op weg te nemen, in podcastvorm.

Alle Marathoninterviews →

podcast

De Marathoninterviews zijn hieronder, onder het kopje afleveringen, allemaal te vinden en te beluisteren. Daarnaast kunt u zich via de links hieronder ook abonneren op de podcast. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u hier. N.B. In Chrome werkt onderstaande RSS feedlink niet, tenzij u de podcast plugin van Chrome heeft geïnstalleerd. 

Abonneer je op de podcast:
iTunes    Stitcher    ►Online    ►RSS Feed    Spotify

afleveringen

Via de link hiernaast en hieronder kunt u alle Marathoninterviews van 1986 tot nu terug vinden, gesorteerd op gast: van Jozias van Aartsen tot Anton Zijderveld.

Ga naar het archief →
Of luister per jaar →

lees meer

van wie is die tune?

De tune van het Marathoninterview is sinds jaar en dag een stuk van Vivaldi: Concerto No. 1 F-dur, Tempesta di Mare van de cd Antonio Vivaldi (1678-1741), Concerti per Flauto, ARchi e Cembalo, op. 10. Uitgevoerd door Orchestra of the XVIIIth Century, gedirigeerd door Frans Brüggen.