Het Marathoninterview

Arthur van Amerongen

Arthur van Amerongen (1959) studeerde semitische talen in Amsterdam en studeerde af op het FIS, het Islamitisch Heilsfront dat in Algerije dood en verderf zaaide. Van Amerongen werd correspondent in het Midden-Oosten en later verslaggever in Latijns-Amerika.

Arthur van Amerongen werd geïnterviewd door Atze de Vrieze

Misschien wel boven alles is hij een ontregelaar voor wie geen heilige huisjes lijken te bestaan, gezegend met een extreem soepele pen. Zo schrijft hij onder meer voor de Volkskrant en HP/De Tijd. Hij maakte jarenlang geestige maar verwarrende radio met Rob Muntz. Hun controversiële programma De Inburgerking — een hilarisch onderzoek naar inburgerend Nederland — werd bekroond met de Zilveren Nipkow Schijf. Zo ontstond een persoonlijk en uniek oeuvre, met inmiddels ruim tien boeken, waaronder het pas verschenen Mijn Moeder Is Gek

Atze de Vrieze schrijft voor 3voor12 over popmuziek, maakt podcasts en is een van de presentatoren van het cultuurprogramma Nooit Meer Slapen. Hij verhoogt graag het rock ’n roll gehalte van de Marathoninterviews.