Het Marathoninterview

Max van Weezel

Na een studie politieke en sociale wetenschappen was Max van Weezel (1951) ruim veertig jaar werkzaam voor Vrij Nederland en vervulde daar diverse rollen waaronder die van columnist, politiek commentator/redacteur en adjunct-hoofdredacteur.

Daarnaast schreef hij vijftien boeken, was hij voorzitter van het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en zat hij in het bestuur van journalistenvakbond NVJ. Met Hans Simonse blikte hij in Het Marathoninterview graag terug op zijn rijke journalistieke carrière, meer dan vier decennia lang in het centrum van de politieke macht. Zijn ernstige ziekte veranderde zijn leven drastisch. 

Hij schurkte vaak verdacht dicht tegen de macht aan maar had dan toch op het juiste moment de hardheid om te publiceren wat volgens hem gepubliceerd diende te worden. Van Weezel presenteerde verschillende radioprogramma’s zoals Met het oog op morgen en Argos.
 
Interviewer Hans Simonse haalde Max van Weezel ooit naar de VPRO voor het programma Argos. Simonse was de afgelopen twee jaar hoofdredacteur van de VPRO-televisie en is tegenwoordig eindredacteur voor reisseries en documentaires. Ook trad hij in het verleden regelmatig op als interviewer bij De marathoninterviews.