De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. Metropolis volgt drie wereldburgers die hun heil een continentje verderop hebben gezocht, zoals vrolijke Indiase verkasser Tushar die zich het liefst helemaal onderdompelt in de Estse cultuur. In Sao Paulo bouwt Gree aan zijn imperium van favelarap voor de buurtjeugd.

Burkina Faso

De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. Seidou ontmoet Boi, die uit Italië naar Ouagadougou kwam om business te doen, maar dat pakte anders uit. Hij besloot te blijven omdat hij zo hartelijk ontvangen was door de Burkinabé en zette een handel in varkensvlees op, een business die normaal in handen is van de locals. Hij is met een Burkinabé getrouwd en heeft twee kids en ziet zichzelf niet meer terugkeren naar Italië. Hij is Burkinabé geworden.

Estland

De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. Sasha ontmoet de Indiase filmmaker Tushar in Estland. Hij dompelt zich het liefst helemaal onder in de Estse cultuur. Daar hoort wat hem betreft ijszwemmen bij, maar ook het drinken van het zeer licht ontvlambare en levensgevaarlijke goedje ether.

Braziliƫ

De meeste mensen sterven in het land waar ze geboren zijn. Maar bij sommigen begint het op een goede dag te kriebelen. Die verkassen naar een compleet ander land. In São Paulo bouwt Gree aan zijn imperium. Zijn ouders stuurden hem naar Brazilië om boekhouder te worden, maar hij ging liever favelarap produceren. De buurtjeugd ligt aan z’n voeten.