Metropolis

het lichaam

Van de kont van Kim Kardashian tot de lippen van Yolanthe. We laten steeds vaker aan ons lichaam sleutelen. Als je maar betaalt zijn nieuwe billen of grotere borsten tegenwoordig voor iedereen binnen handbereik. Zo zijn er wereldwijd inmiddels al 1.773.584 borsten en 319.960 billen onder het mes geweest. Van jaloersmakende jetsers tot Braziliaanse billen, in deze aflevering vraagt Stef aan de wereld: Wat wil je aan je lichaam veranderen?

In Venezuela laat één op de drie vrouwen haar borsten vergroten. Ook in de laagste klasse van de bevolking deinzen ze niet terug voor een maatje meer. Geen auto, geen tv, maar wel nieuwe tieten! De paspoppen-industrie kan niet langer achterblijven en dus gaan ook deze borsten onder het mes. We gaan op bezoek bij de broers Bonilla die dagelijks tientallen nieuwe tieten op oude paspoppen plakken in hun atelier.

Plastische chirgurie wordt in Pakistan niet alleen gebruikt om vrouwen mooier te maken, maar ook om het leven voor hun weer dragelijk te maken. Meer dan 1000 vrouwen per jaar worden hier slachtoffer van verminking door familie. Redenen variëren van afgewezen huwelijksaanzoeken tot het weigeren van seks en van vreemdgaan tot niet kunnen koken. 

Iemand die het leed van deze vrouwen niet langer kon aanzien is Mussarat Misbah. Ze werd op straat aangesproken door een meisje zonder gezicht, die vroeg om haar weer mooi te maken. In haar beautysalon Diplex heeft ze inmiddels meer dan 600 vrouwen behandeld. Ook Anoush werd verminkt door haar tante en werd door mevrouw Misbah geholpen. 

Geen ballonvormige borsten of Afrikaanse achterwerken, in Japan gaan ze met plastische chirurgie voor een betere toekomst. Veel mensen brengen in Japan regelmatig een bezoekje aan de waarzegster. Maar wat als de lijnen op je hand nou net niet zorgen voor de toekomst waar je op hoopte? Dan laat je er nieuwe lijnen overheen branden. Fumiko Enomoto gelooft sterk in waarzeggerij en dat heeft geleid tot een drastische beslissing. Ze liet onlangs nieuwe (levens)lijnen in haar hand laseren. Niet de lijn van de liefde maar juist die van werk moesten op de schop, want heel veel geld verdienen is haar grote levensdoel. We gaan met Fumiko mee naar een waarzegster om te kijken hoe haar toekomst er nu uit gaat ziet. Zal ze dankzij deze operatie stinkend rijk door het leven gaan?

In Spanje gaan we langs bij Julio die het Syndroom van Down heeft. Met plastische chirurgie hoopt hij uiteindelijk zo veel mogelijk op een gewoon mens te lijken. Hij wil weer de straat op kunnen zonder dat mensen hem discrimineren. Julio liet zijn voorhoofd, neusschot, ogen en jukbeenderen opereren en hoopt dat hij dankzij deze operaties snel een vriendinnetje zal scoren.

Latinabillen veroveren de wereld en voor iedereen die ze niet van nature heeft meegekregen is er een oplossing. De bil kan vergroot worden door eigen lichaamsvet te spuiten in het achterwerk en voor de graatmagere onder ons die eigenlijk geen lichaamsvet kunnen missen is er het bilimplantaat. De Nederlandse Koning van de bilvergroting zit in Breda. We gaan mee met Angelique die op internet de perfecte billen heeft uitgezocht. Ze gaat naar binnen met haar eigen billen en verlaat de kliniek drie uur later met gloednieuwe Latinabillen.