Ruige reistips

Vakantiekriebels? Metropolis presenteert een ruige reisgids voor avonturiers die buiten de gebaande paden durven te gaan. In twee speciale zomeruitzendingen inspireren onze lokale correspondenten je met de (te) gekste plekken die zij in de afgelopen afleveringen bezocht hebben.

Zo blijkt in de eerste aflevering een heavy metal festival in Botswana onverwacht soelaas te kunnen bieden aan de headbanger op safari en kunnen experimentele eters hun ei kwijt in buurland Zuid-Afrika met een traditionele townshipsnack van op straat gebarbecuede kippenkoppen.

In de tweede zomerspecial nemen we je onder andere mee naar een onontgonnen stukje Amerika. Waar de meeste toeristen het zonnige Californië opzoeken om te genieten van de koperen ploert, kun je met Metropolis op zoek naar iets wat veel harder schijnt: goud. Vlakbij het slaperige dorpje Jamestown stroomt Woods Creek, een kabbelend beekje waarin je net als goudzoeker Dan op zoek kunt naar kleine spikkeltjes van het gewilde edelmetaal. De opbrengst verzilver je vervolgens in de dichtstbijzijnde gold prospecting shop.

Metropolis Ruige reisgids deel 1 en 2 werden uitgezonden op 31 juli en 7 augustus 2014. Je kunt de uitzendingen hier terugkijken. Daar kun je ook alle tips uit de uitzending rustig teruglezen.