Alice Moussaïd, de vader van presentator Nadia Moussaïd, reisde op 17-jarige leeftijd als gelukszoeker vanuit Marokko naar Europa. Een reis vol omzwervingen, illegaliteit en grootse avonturen. In deze driedelige serie reizen vader en dochter in omgekeerde volgorde terug van Nederland naar Marokko.

afleveringen

een reis in omgekeerde richting

Alice Moussaïd is 17 jaar als hij zich eind jaren zeventig per schip vanuit zijn geboorteland Marokko naar Europa laat smokkelen om zijn geluk te zoeken. Ruim veertig jaar later neemt Alice zijn in Schiedam geboren en getogen dochter mee voor een reis in omgekeerde richting, terug naar Marokko. Nadia leert door de reis niet alleen haar eigen achtergrond beter kennen, maar ontdekt ook het indringende verhaal over de weg die migranten, ook nu nog, afleggen om hun geluk in Europa te beproeven. Lees verder

extra's

Nadia Moussaïd was benieuwd naar migratieverhalen van andere families en deed een oproep op instagram. Hoe is het om een kind te zijn van migranten?  Daarop ging de redactie langs bij Saptarshi en haar ouders, die uit Bangladesh komen.