de muziek achter Moja Polska!

de muziek

Speciaal voor Moja Polska! is muziek gecomponeerd die de hele serie door te horen is. Benieuwd hoe het maken van deze muziek in zijn werk ging? Kijk en luister hier naar de soundtrack en componist Kaveh Vares.

Heleen Zijlstra

'Ik probeer de blik van het publiek open te houden, zodat ze zonder oordeel kunnen kijken'


Componist Kaveh Vares heeft de muziek voor Moja Polska! geschreven.

In het schrijfproces is Kaveh een vrij traditionele componist: hij schrijft alle noten eerst uit op papier. 'Ik hou van het gevoel van het potlood dat het papier raakt, dat helpt me bij het schrijven.' Wat betreft zijn werk: dat loopt uiteen van filmmuziek tot het schrijven voor orkesten en theaterstukken. Hij is een echte multi-stylist die met veel verschillende muziekstijlen werkt. Sinds 2015 heeft hij al voor zo'n 17 projecten gecomponeerd, waaronder de documentaires We Are Not Princesses, Tarikat en de serie FENIX.

Voor Moja Polska! is hij op zoek gegaan naar een stijl waarin sporen van Polen te herkennen zijn. Als jongetje speelde Kaveh al veel van de Poolse componist Chopin, maar het was nog steeds een uitdaging om Poolse elementen te verwerken in zijn muziek voor de serie. Bekijk de video hier bovenaan de pagina om te zien hoe hij dat heeft gedaan.

→ luister meer muziek van Kaveh Vares
→ meer over Kaveh Vares

Luister hieronder naar de gehele soundtrack van Moja Polska!
Zie je niks? Klik dan hier