Geen idee welke Netflix-film je nu weer moet kijken? Maakt die eeuwig herhalende Spotify playlist je hersendood? Geen nood. Elke maand werpt een talentvolle maker een blik op de hemel en ziet daar wat jij deze maand moet zien, horen of lezen. Dit keer is niemand minder dan radio-dj Eva Koreman onze huis-astroloog. Vergeet jezelf en laat je leiden door de sterren: dit is de cultuurhoroscoop!

Leeuw

Lieve Leeuw, dit is jouw maand. Je schittert, je pakt de schijnwerpers. Wees je flamboyante en soms dramatische zelf, gun jezelf een extra glimmend kort broekje, en laat je inspireren door de oude fitnessvideo’s van Tony Britts. En ja, deze bewegingen mag je heus ook buiten de veiligheid van je woonkamer doen. 

Maagd

Hup Maagd, op avontuur! En dat in je eigen hoofd, met behulp van de spannende woorden van een ander. Gooi de zelfhulpboeken aan de kant - je bent goed zoals je bent - en pak het boek Saint X van Alexis Schaitkin erbij. Vooruit, het is wel een psychologische roman, dus dat is wel enigszins binnen je comfortzone. 

Weegschaal

Lieve Weegschaal, laat lekker los, laat lekker gaan. Het hoeft allemaal niet zo binnen de lijntjes, en je mag jezelf heus trakteren op zwoele, zweverige en psychedelische momenten. Gooi wat kussens op de grond, noem het je zitkuil, leun achterover, en laat je meevoeren door de Thaicedelic disco van Mordechai, het nieuwe album van Khruangbin. 

Schorpioen

Wat goed, Schorpioen, dat je je in je vrije tijd wat meer wil gaan toeleggen op het verbreden van je horizon. In de prachtige maar confronterende documentaire Disclosure zie je de invloed van Hollywood op hoe er naar transgender mensen wordt gekeken. Er zullen vele beschonken zomeravonden komen waarin je je vrienden, buren en familieleden verrast met nieuw gekregen inzichten.

Boogschutter

Lieve Boogschutter, we maken ons allemaal zorgen over de status van de wereld, zo ook jij. Die gevoelens zijn normaal en mogen er zijn. Omarm ze door drie keer achter elkaar het tien minuten durende album van Hang Youth te luisteren. Het is punk. Ze zijn woedend. Het zal jouw catharsis zijn. 

Steenbok

Lieve Steenbok, soms wil je letterlijk afstand nemen, en deze maand al helemaal. Doe dat dan in de droomwereld van Satori. Zijn samenwerking met Audio Obscura biedt een vlucht over de Kinderdijk. Een gezonde vorm van escapisme, maar aangezien de voorstelling ook in de bios draait, kan je daaraan tegenwicht bieden in de vorm van een schandalige bak zoute én zoete popcorn.  

Waterman

Lieve emofolk en de apocalyps, het kan allemaal samengaan. Net zoals jij een vat vol poëtische tegenstrijdigheden bent. Het nieuwe album Punisher van Phoebe Bridgers zal daarom voor jou voelen als thuiskomen. En dat verdien je. 

Vissen

Lieve Vissen, je hebt deze maand weinig om handen. Zolang je niet vergeet je tanden te poetsen, is dat helemaal niet erg. Om je lethargische dagen te vullen: hier voor jou een (drie)dubbele tip. Lees de Southern Reach-trilogie van Jeff VanderMeer, en snor daarna maar eens de film Annihilation aan. Prikkeling, spanning, verbazing. Het zit op dit moment even niet mee in je eigen leven, dus haal het dan maar daar. 

Ram

Lieve Ram, verwen die edele hoefjes met een paar goede wandelschoenen en haal een frisse neus in de natuur. Dit kan je natuurlijk met een van je vele vrienden doen, maar je kan er ook eens solo op uit gaan. Dat geeft je ook de kans om aandachtig te luisteren naar de podcast De plantage van onze voorouders. Ontroering zal zich meester van je maken, en daar ben je hard aan toe. 

Stier

Je wil zoveel, ambitieuze Stier. Gelukkig kan je dat ook. Zoals Arca op haar album KiCK i beweegt tussen verschillende werelden, talen en genders, zal het jou echt wel lukken om op tijd op te staan om te sporten, de trein te halen, en ‘s avonds iets te koken in plaats van iets te bestellen. Het begint allemaal met intentie. 

Tweelingen

De psychedelische documentaire Have A Good Trip gaat jou antwoorden geven op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Daarnaast heb je je altijd kinderachtig verzet tegen het waarderen van de muzikant Sting, maar na het zien van deze docu kan je dat loslaten en hem omarmen. Dit geeft jou de handvatten om dat ook toe te passen op jouw persoonlijke relaties, vooral die met de familieleden die je de laatste tijd links hebt laten liggen. 

Kreeft

Ach lieve Kreeft, dat arme hartje van je heeft het soms zwaar te verduren. Zorg ervoor dat je je niet verstopt in je huis, met de gordijnen dicht, hopend dat niemand merkt dat je ludduvuddu hebt. Maar als je dat dan toch doet, luister dan maar naar de gebroken-harten-pop van Elias Mazian, terwijl je huilend in je kussen bijt. Misschien versnelt dat het helingsproces, en voor je het weet sta je weer in hoerig pakkie te dansen onder de avondzon alsof er nooit iets is gebeurd.

Altijd op tijd je horoscoop?

Volg ons op Insta en Facebook!