Geen idee welke Netflix-film je nu weer moet kijken? Maakt die eeuwig herhalende Spotify playlist je hersendood? Geen nood. Elke maand werpt een talentvolle maker een blik op de hemel en ziet daar wat jij deze maand moet zien, horen of lezen. Dit keer is niemand minder dan muzikant Linde Schöne onze huis-astroloog. Vergeet jezelf en laat je leiden door de sterren: dit is de cultuurhoroscoop!

Ram

Je voelt je al enige tijd erg onderschat tijdens je werk. Iemand anders wiens werk erg onderschat wordt is Charli XCX. Luister daarom naar haar laatste album Charli, het liefst zo vaak mogelijk want hij wordt elke keer beter.

Stier

Ondanks je goede voornemens wil het nog niet echt lukken qua sporten. Bekijk daarom weer eens de Fade video van Kanye West, en laat Teyana Taylor je inspireren om rechtstreeks naar de gym te rennen. Of om te gaan huilen in een hoekje.

Leeuw

De winterdip lijkt je extra hard in zijn greep te hebben dit jaar. Geef er niet aan toe, maar kies er in plaats daarvan voor om Mamma Mia te kijken, de beste film ooit gemaakt. Probeer tijdens het genieten van dit meesterwerk wel te vergeten dat er een tweede deel van bestaat, want dat feit kan een winterdip rechtstreeks richting een depressie sturen.

Weegschaal

De laatste tijd heb je soms het gevoel alsof je in de verkeerde tijd geboren bent, door alle stress die de moderne technologie met zich meebrengt. Neem daarom op je vrije dag eens de tijd om naar My Fair Lady te kijken, een 3,5 uur durende leip seksistische musical uit de jaren '50 waarin eigenlijk zo goed als niks gebeurt. Los van dat het erg ontspannend is, zal je er de moderne tijd weer meer van gaan waarderen.

Kreeft

Je hebt al lange tijd moeite met het loslaten van het verleden, ondanks dat je eigenlijk voelt dat je verder moet. Om toch door te kunnen met je leven kan het helpen om te kijken naar de Netflix Original die misschien wel de beste film van 2019 was, Someone Great.

Maagd

Een nieuwe ontmoeting roept veel gevoelens bij je op, maar zodra je deze wilt delen lijkt het vanaf de andere kant te bekoelen. Beter is het dus om je enthousiasme te uiten waar niemand bij is, bijvoorbeeld door heel hard met het laatste album van Carly Rae Jepson genaamd Dedicated mee te zingen.

Boogschutter

Dit is het moment om voor elke kans te gaan zonder na te denken over wat er allemaal mis zou kunnen lopen. Spendeer voor extra motivatie je pauzes op werk met het kijken naar de historische live-dvd The Beyoncé Experience, waarin Beyoncé officieel the Queen B werd. To Bey, or not to Bey. NOT!

Vissen

Voor het eerst in een lange tijd lijken de sterren voor je op een rij te staan, en voelt je leven perfect in balans. Dit gaat natuurlijk wel weer een keer over, maar geniet tot die tijd van dit moment met Kacey Musgraves haar LSD-country album Slow Burn.

Steenbok

Je komt de komende tijd voor veel grote keuzes te staan. Neem je tijd om deze dilemma’s goed te overwegen. Een goed album om hierbij te luisteren is Room 25 van Noname.

Schorpioen

Iets wat eerst leek op een positieve verandering in je leven, haalde je achteraf alleen maar naar beneden. Neem je tijd om hierover te rouwen met behulp van FKA Twigs meest recente album Magdalene. Bekijk hierbij ook vooral de video van haar single Cellophane, en wie weet dat je, net als zij, je verdriet weg gaat willen paaldansen.

Waterman

Je lijkt de laatste tijd een beetje vast te zitten in een sleur. Ga daarom eens naar whatever het is dat het wandelende kunstwerk genaamd Ellen ten Damme op dit moment aan het doen is. De laatste keer dat ik haar zag bracht ze in het Arabisch een ode aan een pluche kameel terwijl ze tegelijkertijd in een buikdanskostuum een pianovleugel aan het droogneuken was. Die vrouw is magisch.

Tweelingen

 Het gevoel dat je hele leven overhoopligt kan ook betekenen dat je aan het begin van een nieuwe levensfase staat. Kijk bijvoorbeeld naar Grace and Frankie, een serie over 2 vrouwen van 70 die gaan samenwonen nadat hun mannen met elkaar besluiten te trouwen. Het is nooit te laat om iets heel anders te gaan doen.

Bekijk hier de nieuwe videoclip van Linde Schöne: Ergens in mijn hoofd

Altijd op tijd je horoscoop?

Volg ons op Insta en Facebook!