Geen idee welke Netflix-film je nu weer moet kijken? Maakt die eeuwig herhalende Spotify playlist je hersendood? Geen nood. Elke maand werpt een talentvolle maker een blik op de hemel en ziet daar wat jij deze maand moet zien, horen of lezen. Dit keer is niemand minder dan rapper Sef onze huis-astroloog. Vergeet jezelf en laat je leiden door de sterren: dit is de cultuurhoroscoop!

Ram

Ezra Koenig van Vampire Weekend is jouw collega-ram. Naast uitstekende muziek maakt hij ook mijn favoriete internet radioshow, Time Crisis. Staat wel alleen op Apple Music, maar echt de moeite waard.

Stier

Ik denk dat stieren van rood houden. Bioscoopstoelen zijn vaak rood. Ga naar Queen & Slim in de bioscoop, ga ik zelf ook doen. Ook al ben ik geen stier.

Leeuw

Je bent op zoek naar inspiratie he? Ik weet niet of ik een commercial mag tippen maar deze Gucci reclame van Harmony Korine kijk ik zeker om de week even een keertje als ik zelf even inspiratie nodig heb.

Weegschaal

Kiezen is voor jou vrij lastig, en waarom zou je? En-en is beter dan of-of. Duik in het oeuvre van Caribou EN van Daphni. Twee verschillende aliassen van de Canadees Dan Snaith. Het nieuwe album van Caribou heet Suddenly, de laatste EP van Daphni heette Sizzling. Zet ze allebei tegelijk aan, hard.

Kreeft

Ik ben zelf kreeft. Hele leuke, lieve, slimme, knappe en bescheiden mensen. Maken ook ijzersterke muziek met ditto videoclips. Wat dacht je bijvoorbeeld van: Sef - El Salvador ft. Willem.

Maagd

Je kan een beetje aan de neurotische kant van het spectrum zitten. Doe relax bro. Kijk de HBO serie High Maintenance. Al dan niet onder invloed van een klein beetje (of veel, ik judge niet) wiet.

Boogschutter

In het Kunstmuseum in Den Haag is nu een hele vette tentoonstelling over Breitner en Israels. Daarnaast is het gebouw prachtig, net als jouw persoonlijkheid (mijn moeder is boogschutter volgens mij).

Vissen

Ik weet niet wat men zegt over vissen. Maar luister Vision Songs Vol. 1 van Laraaji. Dat is voor iedereen goed.

Steenbok

Af en toe moet je een klassieker tot je nemen, al is het alleen al om zelf te beoordelen of het een klassieker is. Laast nog gedaan bij Catcher In The Rye van J.D. Salinger (steenbok trouwens). Wat denk je? Classic.

Schorpioen

Volgens mij zijn schorpioenen vrij heftig en met zichzelf bezig, net als dictators. Ja, hiermee wil ik zeggen dat alle schorpioenen wereldwijd, zonder uitzondering, dictators zijn. (Behalve mijn eigen zoontje natuurlijk). Het goede nieuws is dat ik laatst een heel interessant boek heb gelezen over dictators in Afrika. Heel sick, het heet Dictatorland: The Men Who Stole Africa door Paul Kenyon. Lees het, jij kleine dictator jij.

Waterman

Hier een pokoe voor je: Kanye West ft. Ant Clemons - Water. Kun je gewoon op repeat laten.

Tweelingen

Je hebt twee verschillende kanten aan je persoonlijkheid. Mijn favoriete filmmakers hebben ook twee verschillende kanten, het zijn namelijk broers. Stop NU wat je aan het doen bent en kijk alles van The Coen brothers. Behalve The Ladykillers, die is echt gaar maar dat vergeef ik ze. Begin bijvoorbeeld bij A Serious Man.

Het nieuwe album van Sef, 'El Salvador', verschijnt 27 maart

Altijd op tijd je horoscoop?

Volg ons op Insta en Facebook!