4 april 2020

Met o.a. Georgina Verbaan, Maartje Wortel en Nina de La Parra

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

Deze week in Mondo vertelt Marleen Stikker, oprichter van De Digitale Stad en directeur van Waag over de bestrijding van corona in combinatie met de bescherming van onze privacy. Treedt actrice en cabaretier Nina de La Parra op met haar nummer Second Girl en een speciaal Coronaverhaal. Ewoud Kieft schuift aan en gaan wij het hebben over de Mondo boekenclub met het duo Maartje Wortel en Georgina Verbaan. Zij bespreken het boek Wat van jou is van de Amerikaanse schrijver Garth Greenwell. 

Praat alvast mee in onze Facebookgroep

Marleen Stikker en Ewoud Kieft

Marleen Stikker, oprichter van De Digitale Stad en directeur van Waag, en schrijver en muzikant Ewoud Kieft bespreken het recht op individuele privacy met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus. 

Nina de La Parra

Actrice en cabaretier Nina de la Parra treedt op. Samen met saxofonist Sanne Landvreugd speelt ze voor ons het lied Second Girl dat afkomstig is uit haar voorstelling. Ook draagt ze een Coronaverhaal voor. Een verhaal over een ontmoeting op een markt. Over vooroordelen in tijden van Corona, en over naar jezelf kijken.

Maartje Wortel en Georgina Verbaan

Maartje Wortel en Georgina Verbaan zijn de nieuwe hosts van de Mondo boekenclub. Zij bespreken het boek Wat van jou is van de Amerikaanse schrijver Garth Greenwell.

Ilvy Njiokiktjien

Lege straten, lege schappen, volle ziekenhuizen en rijen voor de coffeeshops. Journalist en fotograaf Ilvy Njiokiktjien is op verschillende locaties geweest om de zichtbare effecten van de pandemie op ons dagelijks leven vast te leggen.   

praat mee

Praat tijdens of na de uitzending mee op Twitter: @vpro_mondo. Gebruik de hashtag #vpromondo.

Dagelijkse cultuurtips vind je op onze Facebook en Instagram