8 februari

David Kleijwegt, Charlie Koolhaas, Christine Otten en de blik van Abdelkader Benali

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

In deze aflevering van Mondo gaat Nadia in gesprek met schrijver Christine Otten  over haar roman Een van ons. Ook te gast is kunstenaar en schrijver Charlie Koolhaas. Ze woonde jarenlang in China, Dubai en Nigeria en zag hoe de multiculturele samenleving daar een heel andere invulling krijgt dan in de steden in het Westen. In de rubriek De blik van is schrijver Abdelkader Benali te gast. Documentairemaker David Kleijwegt maakte de film Mister Soul over de legendarische soulzanger Donny Hathaway. Michelle David treedt op met een van Hathaway's bekendste songs.

Christine Otten

Christine Otten is te gast naar aanleiding van haar roman Een van ons, waarin ze een levenslang gestrafte opvoert die al 23 jaar in Nederlandse gevangenissen verblijft en een schrijfster die schrijfworkshops geeft aan gedetineerden. Otten baseert haar verhaal op haar eigen ervaringen; ze gaf zelf jarenlang schrijfworkshops aan gevangenen en roept in haar werk vragen op over de manier waarop we in Nederland met gevangenen en met detentie omgaan.

Charlie Koolhaas

Ook in de studio is kunstenaar en fotograaf Charlie Koolhaas. Ze woonde jarenlang in China, Dubai en Nigeria en zag hoe de multiculturele samenleving daar een heel andere invulling krijgt dan in de steden in het Westen. In haar nieuwe fotoboek City Lust laat ze zien hoe diversiteit eruitziet in een razendsnel globaliserende wereld. Ook gaat ze in op de beeldvorming rond China.

de blik van: Abdelkader Benali

In de rubriek De blik van praat schrijver Abdelkader Benali over vluchtelingen, zijn dochters en de samenleving.

David Kleijwegt en Michelle David

Documentairemaker David Kleijwegt maakte de film Mister Soul over de legendarische soulzanger Donny Hathaway. Een film die net als veel van zijn eerdere documentaires gaat over de relatie tussen genialiteit en gekte. Hathaway, die aan depressies leed, overleed in 1979 en maakte hoogstwaarschijnlijk zelf een eind aan zijn leven. Michelle David treedt op met een van zijn bekendste songs.

gasten in deze uitzending