iedere werkdag om 19.00 uur op NPO 1

In de nieuwe show ‘Nadia’ praat iedereen mee! Nadia Moussaid bespreekt met gasten en publiek dagelijks één onderwerp - maatschappelijke kwesties, maar ook medische of relationele vraagstukken – met als doel meer begrip voor ieders standpunten.

aflevering 'Mijn naaktfoto ging viral'

Robin Griffin, te gast in deze uitzending, maakte 'Je bent gewoon een slet!'

► Bekijk 'Je bent gewoon een slet!' van Robin Griffin hier

"Je bent gewoon een slet! is een project dat gaat over het onderwerp slutshaming. Het is duidelijk dat mensen zich niet bewust zijn van de gevolgen van slutshaming en elkaar veel pijn doen. Wij moeten leren om te gaan met privacy, macht en intimiteit op social media. Vele (jonge) mensen weten nog niet veel of niks over dit onderwerp. Visueel geef ik slachtoffers een podium om hun consequenties te laten zien door met hen samen te werken tijdens shoots waar ze kunnen invullen hoe een portret eruit moet zien. Daarnaast heb ik stilllevens gecreëerd met metaforen naar slut-shaming. Met deze beelden deel ik emoties om bewustwording te creëren en ik daag het publiek uit om na te denken over hun eigen aandeel in slutshaming, geconfronteerd worden met hun eigen vooroordelen."

aflevering 'Ik ben mishandeld door mijn man'

Mocht je na het zien van deze aflevering hulp zoeken, dan staat hieronder een aantal instanties die die hulp kunnen bieden. Deze lijst is zeker niet uitputtend, maar hopelijk een begin.

Bij acuut gevaar: bel 112
Anoniem bellen of chatten met Veilig Thuis: Contact met Veilig Thuis
Anoniem chatten met een hulpverlener: Chat met Fier - Fier
Hulpverlener of vrouwenopvang zoeken: Huiselijk geweld - OpvangAtlas.nl
Hulp voor mannelijke slachtoffers: Mannenmishandeling.nl

Plegers kunnen vaak in je eigen regio hulp vinden bij ervaringsdeskundigen, bijvoorbeeld:

Rotterdam: Ervaring in huis
Eindhoven: agressieendaarna.nl
Breda: De Cirkel is Rond - De Cirkel is Rond
Utrecht en Gelderland: De PION - Moviera

De huisarts kan doorverwijzen naar een eerstelijnspsycholoog. Voor omstanders: laat blijken dat je je zorgen maakt, blijf steun aanbieden, biedt aan een vluchtadres te willen zijn.

 

meer van Nadia Moussaid