In de slotaflevering onderzoekt Natascha of de verharding door zet. Of groeit er hoop met de opkomst van een nieuwe generatie?

Het verzet tegen de Israëlische bezetting is in beweging en verandert van karakter. In Ramallah bezoekt Natascha twee broers die bierbrouwen. In Rawabi, de meest moderne stad op de Westbank, praat ze met de directeur van een hightech softwarebedrijf. Ondernemers die kiezen voor een nieuwe koers, verzet door economische vooruitgang. Maar werkt het?

In Jeruzalem ontmoet ze Anton en Elyana van Kids for Peace. De jongerenorganisatie stelt zich ten doel om kinderen met een Joodse, christelijke en islamitische achtergrond met elkaar in contact te brengen. Van jongs af aan leren ze elkaar zo beter kennen. Op die manier streeft Kids for Peace naar duurzame vrede.

Natascha ontmoet Yigal, Israëli op de plek waar zijn zusje, Smadar om het leven kwam bij een zelfmoordaanslag. Het tekent Yigal’s leven tot op de dag van vandaag. Arab is Palestijn, ook hij verloor zijn jongere zus door geweld. Abir kwam om het leven toen een Israëlische soldaat haar neerschoot. In Jeruzalem komen Yigal en Arab samen en vertellen Natascha over wat hen bindt en hoe ze vrienden werden.

Geproduceerd door Kleine Storm in coproductie met VPRO.