Nationale Wetenschapsquiz 2016, 20.20 uur NPO2

De Nationale Wetenschapsquiz 2016

Nationale Wetenschapsquiz 2016, 20.20 uur NPO2

De Nationale Wetenschapsquiz 2016

In het Klokgebouw in de lichtstad Eindhoven bijten drie duo's onder leiding van Ionica Smeets en Pieter Hulst hun tanden stuk op wetenschappelijke vraagstukken. Vaste prik tijdens de feestdagen, georganiseerd door de VPRO en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Uitzending

  • De NWQ 2016 wordt uitgezonden op Eerste Kerstdag 2016 om 20.20 uur op NPO2.
  • Presentatie: Ionica Smeets en Pieter Hulst.

over het programma

Drie ongebruikelijke gelegenheidsduo's strijden tegen elkaar om de beste antwoorden. Hoogleraar psychiatrie Iris Sommer neemt het met stand-up comedian Tex de Wit op tegen fysicus Reinoud Lavrijsen, die een duo vormt met de muzikale Frédérique Spigt, en hoogleraar cybersecurity Michel van Eeten die zich in deze strijd verbindt aan filosofe en schrijfster Simone van Saarloos.  

Ook het publiek kan weer meespelen met de Nationale Wetenschapsquiz en hiermee kans maken op de publieksprijs. De vragen zijn online te beantwoorden op nwo.nl/quiz. Tijdens de uitzending op Eerste Kerstdag kunnen kijkers live meespelen via hun tablet of laptop.

Deze 23e editie van de Nationale Wetenschapsquiz is een productie van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO, VSNU en Gemeente Eindhoven.

advertentie