On Stage komt terug

Dit najaar komt On Stage met Nadia Moussaid terug. Eindredacteur David Kleijwegt: 'Ik ben zeer verheugd dat ik de kans krijg met dit sterke On Stage-team een nieuwe reeks te maken. On Stage is ontstaan vanuit de gedachte iets terug te geven aan de cultuursector. Het is een prettig gevoel dat dit nog een keer kan. En: een muziekprogramma is gewoon het leukste om te maken.'

over dit programma

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit On Stage vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open. 

Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland.

On Stage is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de coronacrisis.

in de media

luister meer

  •