In de eerste uitzending van de tweede reeks On Stage was Barry Hay te gast. Hij zong decennialang in Nederlands grootste rockband, Golden Earring, en is nog altijd een van de bekendste muzikanten van ons land. Mede door de ziekte van gitarist George Kooymans is de Earring opgeheven, maar Barry heeft nog meer dan voldoende vrienden om muziek mee te maken.

Barry treedt op met een gelegenheidsband met onder anderen JB Meijers en Danny Vera en vertolkt hij met DI-RECT de Golden Earring-klassieker ‘Back Home'. DI-RECT en Vera laten ook eigen, nieuwe muziek horen. Barry Hay heeft verder de ruige, Haagse Wodan Boys en de Mariachi Tierra Caliente band uitgenodigd. Tot slot is er opzwepende disco van Gintronix.

Barry Hay omschrijft zijn aflevering van On Stage als een ode aan Den Haag, de rockhoofdstad van Nederland. ‘Dat komt door de Indische jongens. In de begintijd. Die konden allemaal goed spelen. In de jaren zestig hebben wij ons daar allemaal aan opgetrokken. Op een gegeven moment had je wel vijfhonderd bands in de stad. En iedereen wilde beter zijn dan de ander. Je stimuleert elkaar enorm. En dat galmt nog steeds na.’