Onze man in Cannes

Cesar Majorana is ónze man in Cannes, waar hij jaarlijks voor de VPRO het Internationaal Filmfestival bezoekt. Als een vis in het water beweegt hij zich tussen de grote sterren, gevierde filmmakers, regisseurs, producenten en de vele aanstormende talenten en gaat met hen het gesprek aan.

Speciaal voor VPRO Cinema en de VPRO Gids maakte Cesar Majorana in 2019 negen audio-interviews met gasten uit de Nederlandse filmwereld. Hieronder een kort overzicht van de podcasts. 

In 2017 en 2018 maakte Cesar korte videointerviews die via deze pagina en het YouTube-kanaal zijn terug te kijken.

Zie ook: overzicht van de podcasts bij VPRO Cinema.

Geen aflevering van Onze man in Cannes missen? Abonneer je op het YouTube-kanaal van de VPRO.

beluister de podcasts van 2019

De negendelige podcast Onze man in Cannes is een productie van VPRO Cinema/VPRO Gids.

Presentatie: Cesar Majorana
Redactie: Jelle Schot
Techniek en montage: Frithjof Kalf
Eindredactie: Tibor Dekker

bekijk de afleveringen van 2018

#1 Lukas Dhont

De naam Lukas Dhont hoor je overal op het filmfestival in Cannes. Sinds Hugo Claus is Lukas de enige Vlaamse regisseur die het tot de Un Certain Regard-competite schopte. En hij is nog maar 26. Zijn debuutspeelfilm Girl wordt dan ook al getipt als Oscar-inzending. Cesar Majorana volgt Lukas Dhont op het festival: hoe is het festival voor iemand die met zulke warmte ontvangen wordt? En wie is Lukas eigenlijk?

#2 Jordi Wijnalda

Op Cannes hoop je als filmmaker dat iedereen staat te springen op je aanwezigheid. Maar met jou zijn er nog duizenden anderen. Hoe krijg je een voet tussen de deur? Wie ontmoet je en hoe zien je dagen er eigenlijk uit? Cesar Majorana spreekt in de tweede aflevering van Onze man in Cannes met Jordi Wijnalda, die op Cannes is met een filmscript én blockchainstartup.

#3 Maaike Neve

Zonder producenten geen films. Zij regelen namelijk het geld, de crew en ze begeleiden het filmproces. Veel filmproducenten hebben al jaren ervaring en zijn vaak op Cannes geweest. Maar hoe is Cannes voor de jonge producenten? Lukt het aan tafel te geraken? Maaike Neve werd door Eye Magazine genoemd als producer om in de gaten te houden. En dat is precies wat Cesar Majorana in deze derde aflevering van Onze man in Cannes gaat doen.

bekijk de afleveringen van 2017

#1 Imge Özbilge

Animator Imge Özbilge. Imge is met haar korte animatiefilm Camouflage geselecteerd voor de Cinéfondation selectie van het Filmfestival van Cannes.

#2 Julius Ponten

Filmproducent Julius Ponten. Julius is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens het Filmfestival van Cannes. 

#3 Stijn Bouma

Met zijn korte film Lejla is Stijn geselecteerd voor de Cinéfondation selectie van het Filmfestival van Cannes.