Onze man in Cannes

Cesar Majorana reist voor VPRO.nl af naar de eenenzeventigste editie van het Internationaal Filmfestival van Cannes. In drie afleveringen van de webserie Onze man in Cannes volgt hij drie jonge talenten tijdens hun zoektocht naar faam in de Zuid-Franse badplaats.

Tijdens het filmfestival komen zo'n 50.000 filmprofessionals samen. Onder hen niet alleen de grote sterren en gevierde filmmakers, maar ook jonge talenten die hoopvol in Cannes op zoek gaan naar die ene mogelijkheid, die ene ontmoeting die hun doorbraak zou kunnen betekenen

Cesar zoekt drie jonge talenten op en maakt het festival door hun ogen mee.

Geen aflevering van Onze man in Cannes missen? Abonneer je op het YouTube-kanaal van de VPRO.

Aflevering 1: vrijdag 18 mei
Aflevering 2: zondag 20 mei
Aflevering 3: dinsdag 22 mei

#3. Onze man in Cannes met Maaike Neve

Zonder producenten geen films. Zij regelen namelijk het geld, de crew en ze begeleiden het filmproces. Veel filmproducenten hebben al jaren ervaring en zijn vaak op Cannes geweest. Maar hoe is Cannes voor de jonge producenten? Lukt het aan tafel te geraken? Maaike Neve werd door Eye Magazine genoemd als producer om in de gaten te houden. En dat is precies wat Cesar Majorana in deze derde aflevering van Onze man in Cannes gaat doen.

#2. Onze man in Cannes met Jordi Wijnalda

Op Cannes hoop je als filmmaker dat iedereen staat te springen op je aanwezigheid. Maar met jou zijn er nog duizenden anderen. Hoe krijg je een voet tussen de deur? Wie ontmoet je en hoe zien je dagen er eigenlijk uit? Cesar Majorana spreekt in de tweede aflevering van Onze man in Cannes met Jordi Wijnalda, die op Cannes is met een filmscript én blockchainstartup.

#1. Onze man in Cannes met Lukas Dhont

De naam Lukas Dhont hoor je overal op het filmfestival in Cannes. Sinds Hugo Claus is Lukas de enige Vlaamse regisseur die het tot de Un Certain Regard-competite schopte. En hij is nog maar 26. Zijn debuutspeelfilm Girl wordt dan ook al getipt als Oscar-inzending. Cesar Majorana volgt Lukas Dhont op het festival: hoe is het festival voor iemand die met zulke warmte ontvangen wordt? En wie is Lukas eigenlijk?

bekijk de afleveringen van 2017

#1. Onze man in Cannes met Imge Özbilge

In deze aflevering: animator Imge Özbilge. Imge is met haar korte animatiefilm Camouflage geselecteerd voor de Cinéfondation selectie van het Filmfestival van Cannes.

#2. Onze man in Cannes met Stijn Bouma

In deze aflevering: regisseur Stijn Bouma. Met zijn korte film Lejla is Stijn geselecteerd voor de Cinéfondation selectie van het Filmfestival van Cannes.

#3. Onze man in Cannes met Julius Ponten

In deze aflevering: filmproducent Julius Ponten. Julius is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens het Filmfestival van Cannes. 

advertentie