We staan op een kantelpunt. In Groningen moeten steeds meer huizen worden gestut als gevolg van de aardbevingen. De gaskraan wordt daarom langzaam dichtgedraaid en we moeten op zoek naar nieuwe bronnen.

Het is niet de eerste keer dat we zo’n grote verandering meemaken. In Limburg heeft de verandering van zwart naar groen een enorme impact gehad op het landschap. Van de hele mijnstreek is niets meer te zien. Alleen de steenbergen herinneren nog aan die tijd. Niet alleen de mijnstreek, ook gashouders en energiecentrales zijn door de tijd verdwenen of vervangen.

De verandering is nog niet klaar, we moeten op zoek naar een nieuwe bron van energie. Het land zal opnieuw een transitie moeten doorstaan. Maar zijn we bereid om hieraan mee te werken? De veranderingen uit het verleden en ons toekomstbeeld worden met fototransities en animaties in beeld gebracht in Onzichtbaar Nederland.

muziek Onzichtbaar Nederland

Luister hieronder naar de muziek uit de aflevering. Om de speellijst te kunnen beluisteren moet u een gratis Spotify-account aanmaken. Dat kan hier