Onzichtbaar Nederland Meet Up

Onzichtbaar Nederland Meet Up

Kom naar de eerste Meet Up van Onzichtbaar Nederland, op een voor de meeste bezoekers onzichtbare plek: het nieuwe metrostation ‘De Kathedraal’ van de metrolijn Noord-Zuid onder het Centraal Station in Amsterdam.

Onzichtbaar Nederland Meet Up
Dinsdag 25 oktober 2016, 20.00-21.15 uur
Metrostation De Kathedraal, Stationsplein 9, Amsterdam

Kaarten kosten 7,50 euro en zijn hier te bestellen

Onzichtbaar Nederland is een nieuw crossmediaal project, van de makers van Nederland van boven. Met historische animaties en bijzondere datavisualisatietechnieken wordt niet alleen ons veranderende landschap in kaart gebracht, maar ook de veranderde blik op hoe wij ons land zien.

Op dinsdag 25 oktober introduceert Hoite Detmar, directeur van de Noord-Zuidlijn, ons in de wereld van de ondergrondse stations. Emeritus-hoogleraar Herman Pleij draagt een column voor over de totstandkoming van bijzondere infrastructurele veranderingen met visuele ondersteuning van fotograaf Theo Baart. Stadsarcheoloog van Amsterdam Jerzy Gawronski vertelt over de goudmijn die de bouw van de Noord-Zuidlijn voor hem was.

Eindredacteur Geert Rozinga zal aan de hand van een aantal spraakmakende fragmenten u meenemen in het land van Onzichtbaar Nederland. Geert-Jan Strengholt legt tot slot de speciaal voor het programma ontwikkelde game toe en de virtual reality-film die aan het project gekoppeld wordt. In 2D zal ook hier een kort fragment van worden getoond.

Gastheer van deze avond is Chris Kijne.

advertentie