Podcast: Opgejaagd

Luister alle afleveringen via deze pagina, of abonneer je op de podcast via iTunes, ►RSS-feed of Stitcher.


Opgejaagd heeft de Prix Europa voor Best European Digital Audio gewonnen.
Lees hier het verslag van de jury (pdf).

afleveringen

Zo schreef Jennifer in 2016 een stuk in NRC Handelsblad waar ze veel reacties op kreeg; het artikel werd zelfs een trending topic op Twitter. Gesterkt door het gevoel dat haar zorgen breder gedeeld worden, kwam Jennifer tot het plan voor een radioserie die naast het journalistieke onderzoek ook haar persoonlijke verhaal vertelt. Kan ze niet beter terug gaan naar Zweden met haar kinderen, omdat de zorg en onderwijs daar beter geregeld is?

In de serie onderzoekt ze of dat echt zo is, of dat haar beeld misschien geromantiseerd is na zo veel jaar in het buitenland. Naast Jennifers onderzoek in Nederland neemt ze ons ook mee naar Zweden en kijkt ze hoe het daar georganiseerd is.

Hoe ziet een doodgewone schooldag eruit? Wat is de zin en onzin van het vroege toetsen? Waarom worden kinderen al zo vroeg gescreend op ADHD, dyslexie of autisme? In elke aflevering van de serie behandelt ze een ander thema en spreekt ze met uiteenlopende mensen zoals leerkrachten, ouders, scholen, deskundigen en kinderen zelf. De serie is vanaf 4 februari te horen in Radio Doc en kun je hier online vinden als podcast.

Aan het einde van Opgejaagd hoopt Jennifer een keuze te maken tussen blijven of verhuizen. De podcast is daarmee zowel een persoonlijke als een journalistieke zoektocht.

De podcast is ook beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed of ►Stitcher