We vroegen kijkers om hun mooiste Andesfoto's, liefst met verrassende anekdote, en de oogst was geweldig. Deze fotowedstrijd is inmiddels gesloten. Hier een selectie van de inzendingen.

verhalen van reizigers

De deelnemers met de mooiste of interessantste foto's en verhalen hebben hun stem opgenomen. Hiermee is een compilatie gemaakt; een inkijkje in de ervaringen van anderen die over de rug van de Andes hebben gereisd.

meedoen

Helaas, te laat! De fotowedstrijd FF wat Andes liep van 6 maart tot 8 april 2018. Op 8 april maakte presentator Stef Biemans de winnaar bekend tijdens een live-Q&A op het VPRO Facebookkanaal.

Wilde je meedoen, dan had je hierop moeten letten:

  • Zorg dat de foto publiek zichtbaar is
  • Gebruik de tags #andes en #stefbiemans
  • Er zit geen beperking op het aantal keer dat je post/tweet
  • Maar wel: per inzending/post/tweet/bericht maximaal 1 foto 
  • Beschrijf in maximaal 200 woorden wat je op de foto ziet of daar hebt meegemaakt
  • Deelnemers maken kans op een DVD-box van VPRO Reisseries
  • De foto kan door de VPRO worden gebruikt voor montage

Lees alle voorwaarden 

voice-overs inspreken doe je zo

Van de leukste, mooiste en origineelste foto's en verhalen maken we een compilatie. We zullen contact opnemen met de winnaars met de vraag of ze hun verhaaltje willen inspreken. Leer met dit lesje van Stef alvast hoe je de perfecte voice-over maakt.

inzendingen

Ik was laatst in de #Andes onderweg naar Latacunga, Ecuador. In de bus las ik in een apart kader van mijn reisgids dat 23 en 24 september het ‘la mama negra’ festival hier plaatsvindt. Het is die dag 24 september! We vielen met onze neus in de boter. Vanuit de bus, moe of niet, gingen we direct naar de optocht. We staan in een mum van tijd in mooie koloniale straatjes midden in het feestgedruis naar een bijzonder festival te kijken. Mannen gekleed als vrouwen, traditioneel geklede stelletjes en kinderen dansen op fanfaremuziek. De sterkste mannen uit Latacunga zijn die dagen ‘Los Ashangueros’, zij krijgen de eervolle taak om enorme geroosterde varkens op hun rug als een soort rugzak te dragen. Dit varken is versierd met flessen alcohol, fruit, gespieste konijnen, geroosterde cavia’s en kippen. Het dragen van deze tonnen kost zichtbaar veel moeite en na een tiental stappen moeten ze uitrusten. Een mannetje met een tafeltje loopt achter de Ashanguero aan, zodat het grote gevaarte daar even op kan staan... zelfs de kleine jongetjes hebben geroosterd biggetje op hun rug en mogen af en toe even uitrusten. Je kunt er natuurlijk niet vroeg genoeg bij zijn. #onvergetelijk #stefbiemans #ecuador #overderugvandeandes #fotowedstrijd

Een bericht gedeeld door Travel photography (@chrisbarten) op

#andes#stefbiemans

Een bericht gedeeld door frits jansen (@ffxjj) op