OVT 20 augustus 2017

Met deze week de zevende aflevering van de zomerserie Utopia, ditmaal over Atwood's the Handmaid's Tale. Verder in OVT: Vakantieman naar het Belgische rioolmuseum, de inrichting van het kantoor en aflevering 7 van de serie over beeldenstormen.

Abonneer je op de podcast

De podcast van OVT is te beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed of ►Stitcher
Lees hier meer over hoe je OVT als podcast terug kan luisteren op smartphone of computer. 

 

Utopia afl. 7 - Atwood's The Handmaid's Tale

“Make Margaret Atwood fiction again” en “The Handmaid’s Tale is geen gebruiksaanwijzing”; dat stond er op protestborden te lezen tijdens de Women’s March dit jaar. Het is een teken dat voor veel Amerikanen Margaret Atwood’s dystopie "The Handmaid's Tale", waarin vrouwen volledig ondergeschikt zijn aan mannen, de afgelopen maanden ongemakkelijk dichtbij is gekomen. Een televisieserie die dit jaar van het boek werd gemaakt is in Amerika dan ook een hit.

Te gast zijn, naast onze huisfilosoof Maarten Doorman, mediawetenschapper DanHassler-Forest en literatuurwetenschapper Kristine Steenbergh.

Vakantieman naar het Belgische rioolmuseum

Onze rubriek ‘De vakantieman’ is weer terug. Iedere week vragen we een expert met historische kennis om een bijzondere, onbekende en exotische vakantietip te geven. Deze week een wat minder exotische, maar niet minder bijzondere bestemming: het rioolmuseum in België.

Cultuurhistorica Inger Leemans is te gast.

 

Ongesigneerd: het kantoor

Van Mad Men-office tot vergader-ballenbak: het kantoor heeft door de jaren heen vele gedaantes gekend. Daarachter gaan ideeën schuil over de werknemer en zijn creativiteit en over de positie van werk in onze samenleving. Het sleutelwoord? Koffie.

In de OVT zomerweken: acht afleveringen van de serie Ongesigneerd, een podcast over alledaags design. Radiomakers Tjitske Mussche en Laura Stek verdiepten zich in het ontwerp van de wereld om ons heen en vonden interessante verhalen, die stuk voor stuk iets zeggen over het veranderende Nederland.

Voor meer informatie, ga naar: vpro.nl/ongesigneerd. Of abonneer u op de podcast in i-Tunes: Ongesigneerd.

Het Spoor Terug: beeldenstormen afl. 7

Deze zomer zenden wij in de tijd het spoor terug een serie uit van onze Belgische collega’s van Radio Klara. Vandaag het zevende deel van de reeks programma’s gemaakt door Sara Debroey over Beeldenstormen. In 1986 werd het pronkstuk van het Stedelijk Museum met een mes aan flarden gereten door een abstracte- kunst-hater.