Kleine geschiedenis van de hutspot, 11.25

Kleine geschiedenis van de hutspot, 11.25

“Haring en hutspot wekken in het hart van een rechtgeaard, wel onderwezen Nederlander steeds een aandoening van trots”, aldus het kookboek uit 1891 dat het standaardwerk van de Hollandse Huishoudscholen vormde. Jacques Meerman, eerder auteur van kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken, eerde de hutspot met een eigen boek: de Kleine geschiedenis van de hutspot. Jacques Meerman is te gast.

Dit fragment is onderdeel van

OVT

Met de opening van de Maand van de Geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, initiatiefnemer van de Maand van de Geschiedenis. Verder de essayist van de Maand van de Geschiedenis Herman Pleij, columnist Nelleke Noordervliet, live muziek verzorgd door de Konrad Koselleck Big Band met hun project Echo's van de Bijlmerramp, het mysterie rond de dood van de secretaris-generaal van de VN Dag Hammarskjöld eindelijk opgelost, Jacques Meerman over de geschiedenis van de hutspot, Tycho van der Hoog over hoe Noord-Korea Afrikaanse geschiedenis helpt schrijven en de levensgeschiedenis van Loesje van de posters