OVT

o.a. 'Brother, where art thou', Gouden Jaren: de toekomst van de radio

OVT

o.a. 'Brother, where art thou', Gouden Jaren: de toekomst van de radio

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. 10.04-11.00: Brother, Where Art Thou. Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 9: John en Robert Kennedy. Gasten: Jan Donkers en Hans Veldman. Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek. 11.05 De Gouden jaren, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 9: Verzet tegen de verloedering van de radio 11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl. 9: Tristan da Cunha (2/2). In de eerste aflevering deed Marnix Koolhaas verslag van zijn reis. Dit tweede deel gaat over zijn verblijf op het eiland.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

OVT1

vanaf 00:00:00

De Spin van Fokker

vanaf 00:05:37

Van 26 augustus t/m 4 september 2011 staat de Haarlemse binnenstad in het teken van het Fokker Spin Centennial Festival. Het is dan honderd jaar geleden dat Anthony Fokker met zijn Fokker Spin het Haarlemse luchtruim koos. Luchtvaarthistoricus Marc Dierikx over de Spin.

Brother, Where Art Thou: De Kennedy's

vanaf 00:13:35

‘Brother, Where Art Thou’ Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 9: John en Robert Kennedy Gasten: Jan Donkers en Hans Veldman Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek

OVT2

vanaf 00:55:00

Gouden Jaren: Toekomst van de radio

vanaf 01:04:09

‘De Gouden jaren’, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 9: Verzet tegen de verloedering van de radio Op Goede Vrijdag 29 maart 1991 werden de luisteraars van hert totaalprogramma Het gebouw gewekt met totaal onbegrijpelijke boze teksten van presentator Arie Kleijwegt. Geen touw aan vast te knopen, maar wél grappig. Tussen het glasgerinkel door ving de goede luisteraar namen op van allemaal omroepbestuurders. Wat was er aan de hand? Waren voor de jaren ‘90 de zendgemachtigden betrekkelijk vrij om uit te zenden wat ze wilden, begin jaren ‘90 veranderde de Nederlandse radio definitief. De zenderkleuring en de aangekondigde komst van zendercoördinatoren viel bij veel programmamakers bij de VPRO helemaal verkeerd. Men vreesde voor de teloorgang van wat radio moet zijn: de werkelijkheid verbeelden in mooie reportages en documentaires. De VPRO radiomakers voorzagen radio met alleen nog maar gebabbel en telefoongesprekjes over en naar aanleiding van de actualiteit. De columns van Kleijwegt uitgezonden in het gebouw van 29 maart 1991.

Op zoek naar Utopia (reisverslag Marnix Koolhaas naar Tristan da Cunha - deel 2)

vanaf 01:16:20

Tristan da Cunha: Op zoek naar Utopia (deel 2) Tweede en laatste deel over Tristan da Cunha. In de eerste aflevering deed Marnix Koolhaas verslag van zijn reis. Dit tweede deel gaat over zijn verblijf op het eiland.

advertentie