OVT / Spoor Terug

De Twaalf Provinciën 12: slot plus prijsuitreiking

OVT / Spoor Terug

De Twaalf Provinciën 12: slot plus prijsuitreiking

10:05 Rechtstreekse OVT-uitzending vanuit de kerk op Museum Schokland.
Marnix Koolhaas in gesprek met directeur Willem Oosterhoff van het Museum over de geschiedenis van Schokland en de Zuiderzee.
10.20 Kees Slager tijdens slotuitzending van zomerserie de Twaalf Provinciën in gesprek met Flevoland's Commissaris van de Koningin Han Lammers over het zogenaamde Flevogevoel.
10.30 Slotuitzending van zomerserie de Twaalf Provinciën rechtstreeks vanuit de kerk van het Museum Schokland. Kees Slager interviewt CvK Han Lammers van Flevoland en Marnix Koolhaas interviewt CDA-burgemeester van Capelle en voorzitter van CDA-werkgroep over bestuurlijke herindeling de heer J. Verbree over de toekomst van provincies en gemeenten.
11.05 In zijn Ochtendwijding vertelt Arie Kleijwegt hoe het toeval bepaalde dat hij ooit bij Radio Herrijzend Nederland terecht kwam. Hij moest in 1943 op last van de Duitsers Friesland verlaten en kiezen naar Rotterdam of Eindhoven te fietsen. Omdat er een harde zuidwestenwind waaide, koos hij uiteindelijk voor Eindhoven. Als het toen niet zo hard gewaaid had, was hij nooit bij Radio Herrijzend Nederland en bij de omroep terechtgekomen.
11.10 Kees Slager en Marnix Koolhaas reiken OVT-trofee uit aan de gedeputeerde mevrouw Johanneke Liemburg van de provincie Friesland, voor de provincie met het grootste historisch besef. Slotuitzending van de zomerserie de Twaalf Provinciën, speurtocht naar de provincie met het grootste historisch besef, rechtstreeks vanuit de kerk van museum Schokland.
11.25 Aflevering l van de zevendelige serie Land in Zee, over de Droogmaking van de Zuiderzee. Deze ingekorte herhaling van 9 mei 1987 vertelt het verhaal van de Afsluitdijk en de gevolgen daarvan voor de visserij in de Zuiderzee.

Uitgebreidere documentatie aanwezig in VPRO archief