Plakshot is terug! Vanaf zondag 15 mei is Roel Maalderink weer te zien in het satirische programma Plakshot op NPO 3. Hierin geeft Roel met o.a. straatinterviews, sketches en parodieën zijn blik op de actualiteit én legt hij de absurditeit van de media bloot.

In dit nieuwe seizoen buigt Roel zich over de wildgroei aan juice channels, onderzoekt hij waarom BN’ers om de haverklap excuses aanbieden en waarom journalisten steeds ijdeler worden?

Plakshot creëert een werkelijkheid waar echte mensen op straat zich toe moeten verhouden. Dit leidt tot verrassende en grappige gesprekken, maar ook tot ontroerende momenten.

Na een succesvol eerste seizoen, met hits als Sinterklaas als anti-vaxxeruitlegvideo’s uitgelegd en coronaveteranen in 2070, met miljoenen online views, staat nu het tweede seizoen voor de deur.

Roel Maalderink: ‘Ik kijk ernaar uit om weer het land in te gaan. Als verslaggever zal ik regelmatig te vinden zijn in winkelstraten, op rode lopers en in politiek Den Haag. En ik zal natuurlijk weer verslag vanuit huis doen'.

Zijn huisgenoot en broer Jos is behoudender in zijn enthousiasme ‘Van mij hoeft het niet’.

Plakshot is een coproductie van VPRO en Human Factor en is vanaf zondag 15 mei wekelijks om 21.45 uur te zien op NPO 3. Vanaf zondag 22 mei wordt Plakshot om 22.10 uur uitgezonden op NPO 3.

over Roel Maalderink

Programmamaker, journalist en presentator Roel Maalderink werd door de Volkskrant verkozen tot Mediatalent van het Jaar 2021. Hij is bekend geworden met zijn satirische serie Voxpop voor het AD. Daarnaast presenteerde hij De Speld Podcast voor de satirische website De Speld. Plakshot en Roel werden in het eerste seizoen door recensenten omschreven als een ‘satiricus van formaat‘, ‘messcherp’ en ‘kan best aardig worden’.