Voor Polititia duiken Titia en Daniël elke aflevering in een nieuw onderwerp dat met politiek te maken heeft en nodigen ze bijzondere gasten uit om meer over die onderwerpen te vertellen. Dé ideale podcast voor de nieuwe generatie stemmers in aanloop naar de verkiezingen. Polititia biedt deze jonge mensen een stoomcursus politiek, op een leuke en begrijpelijke manier. In de afleveringen geeft het presentatieduo altijd een kort overzicht van de politieke ontwikkelingen zodat de luisteraar een goede basiskennis heeft voor het gesprek met de gast-expert.

Gasten
Onlangs was columnist Hasna El Maroudi te gast om te praten over journalistiek en politiek, presentator en theatermaker Eveline van Rijswijk over verkiezingsprogramma's, campagnes en memes en ging het gesprek met NRC-journalist Pim van den Dool over de uitgeklede zorg.

In de aankomende podcastafleveringen zullen Titia en Daniel in gesprek gaan met Nienke Schuitemaker over stemhulp, met Laura Borgers over invloed Rechterlijke macht, met Emre Hoogduin over LGBTQ en met Mignon Nusteling over politieke betrokkenheid.

afleveringen

over de makers

Titia Hoogendoorn (1989) is actrice (ze speelde in SpangaS en Vakkenvullers), is videomaker en zelfbenoemd politiekn00b. Zij neemt mensen mee in haar zoektocht naar antwoorden op politieke vragen die haar bezighouden. 

Daniël van de Poppe (1991) werkt als docent aan de UvA bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij geeft voornamelijk vakken die betrekking hebben op rechtssociologie. Daarnaast werkt hij als podcastproducer van DAMN, HONEY en De geschiedenisles die je nooit hebt gehad.

Het nieuwe seizoen van Polititia is (mede) mogelijk gemaakt door een gift van de Stichting Democratie en Media aan makers Titia Hoogendoorn en Daniël van de Poppe.

'We hopen dat je door het luisteren van onze podcast zekerder wordt over wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen. Al is het maar dat je extra informatie hebt opgedaan om je eigen mening te vormen.' - Daniël

uit de VPRO Gids

nog meer leuke podcasts