nieuwe serie Radio Bergeijk

Na bijna twaalf jaar komt er een nieuwe reeks van het roemruchte hoorspel Radio Bergeijk. Uiteraard weer gepresenteerd en geïmproviseerd door ankerman Toon Spoorenberg (Pieter Bouwman) en zijn beste kennis Peer van Eersel (George van Houts). De satirische radiosoap verkreeg een cultstatus door de absurde en onnavolgbare sketches, vaak geïnspireerd op nieuwsberichten uit de (lokale) media.

vanaf 27 augustus op NPO Radio 1 en op vpro.nl

Vanaf 27 augustus tot en met 27 september en vanaf 29 oktober tot en met 29 november elke dinsdag, woensdag en donderdag te horen in Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 en in je favoriete podcastapp. Daarnaast hoor je in diezelfde periode elke vrijdag een wekelijkse compilatie in het Hoorspel Halfuur op NPO Radio 1.

 

In de nieuwe afleveringen bespreken Toon en Peer opnieuw het wel en wee van het Brabantse dorp Bergeijk en haar bewoners. Suffe jingles, cabareteske verslaggeving en vreemde interviews passeren wederom de revue. Ook technicus Tedje van Lieshout is weer van de partij.

Alleen verslaggeefster Lilian van Heeswijk is er dit nieuwe seizoen niet bij. ‘Lilian heeft een andere weg gekozen. En dat respecteren wij… voor zover je een kuthoer kunt respecteren,’ verklaart het presentatieduo. Maar wie oude wijn in nieuwe zakken verwacht komt bedrogen uit. De radiomakers benadrukken met de tijd te zijn meegegaan. ‘De laatste tien jaar hebben wij natuurlijk niet stilgestaan. Wij zijn regelmatig bijgespijkerd met moderne ontwikkelingen, zoals vrouwen, gehandicapten en mensen die “niet van hier” zijn enzo. Voor ons is het ook 2019,’ aldus Toon Spoorenberg.

In de eerste interviewaflevering hiernaast hoor je alvast wat Peer en Toon te vertellen hebben over het nieuwe seizoen.

nieuwe afleveringen vanaf 27 augustus

colofon

Acteurs
George van Houts
Pieter Bouwman
Marjan Luif
Henry van Loon
Yannick van de Velde
Tom van Kalmthout

Samenstelling, montage, sounddesign
Mat Wijn

Opnametechniek
Sander van Gelswijck

Illustraties
Jeroen de Leijer

Eindredactie
Anton de Goede

Productie
Sanne van der Peijl

Webredactie
Yasmin Wegman