Reizen Waes

Kun je hier op vakantie? Dat is de vraag die in Reizen Waes centraal staat. In het tweede seizoen bezoekt de Belgische avonturier Tom Waes onder andere Noord-Korea en Paraguay, en gaat hij 'into the wild' in Alaska en op Spitsbergen.

Een roadtrip maken met een tweedehands Mercedes over de niet altijd even goede wegen van Albanië. In de voetsporen treden van Chris McCandless, die op 24-jarige leeftijd overleed tijdens zijn eenzame reis door Alaska (ook bekend van het boek en de film Into the Wild). Een tripje maken naar het noorden van Mexico, waar al sinds jaar en dag een drugsoorlog woedt. Of een vakantie doorbrengen in Noord-Korea, om te kijken of dit nu echt zo'n gesloten land is.

De bestemmingen van Tom Waes behoren nou niet meteen tot de meest voor de hand liggende. En dat is precies waarom hij erheen gaat. Na de succesvolle eerste serie zond de VPRO vanaf 3 april 2015 het tweede seizoen van Reizen Waes uit, waarin de onverschrokken Vlaming opnieuw een aantal bijzondere vakantielanden aandeed.

In 2014 won Reizen Waes de Vlaamse televisiester voor het beste realityprogramma. Bovendien mocht Tom Waes de ster voor populairste televisiepersoonlijkheid in ontvangst nemen.

Het tweede seizoen van Reizen Waes was te zien vanaf vrijdag 3 april 2015. Wegens beperkte uitzendrechten waren de afleveringen slechts een week online te bekijken.

advertentie