Reizen Waes

Bangladesh

Bangladesh is een van de armste en meest dichtbevolkte landen ter wereld, geteisterd door overstromingen. Toch wil het land op termijn veel meer toeristen trekken. Tom Waes gaat op avontuur en zoekt uit of Bangladesh daar ook echt klaar voor is.

Aan de hand van reisgids Ronnie dompelt Tom Waes zich onder in de drukte van Dhaka, hoofdstad van Bangladesh. Hij trekt de Sundarbans in, de grootste mangrovebossen ter wereld, op zoek naar de bijna uitgestorven Bengaalse tijger. Hij maakt kennis met de wel heel excentrieke Mr. Moni en bezoekt de scheepswerven van Chittagong. Daar worden massieve schepen ontmanteld: een gigantisch gevaarlijke operatie voor zowel de arbeiders als het milieu.

reisadvies Bangladesh

'Er is sprake van een verhoogde terrorismedreiging, ook tegen buitenlandse doelen. Mijd plaatsen waar regelmatig buitenlanders komen,' luidt het reisadvies van de Nederlandse Rijksoverheid over Bangladesh. Het land bezoeken is één groot veiligheidsrisico: gewelddadige demonstraties, gevaarlijke verkeerssituaties, terroristische aanslagen tegen buitenlanders en tropische stormen en cyclonen. Reis niet alleen, niet in het donker en blijf altijd opletten.