Reizen Waes

China, deel 1

Tom Waes maakt zijn langste reis ooit dwars door China. Een onbekend avontuur in één van de meest fascinerende landen van de wereld.

Tom Waes maakt zijn allereerste reis door China en pakt het gelijk goed aan: vanaf de oostkust van Shanghai trekt hij van de ene kant van China naar de andere. Een tocht die bijna drie weken duurt, zesduizend kilometer beslaat en niet in minder dan twee afleveringen te vatten is.

In dit eerste deel verkent Tom onder andere Tianducheng, dat geheel in de stijl van Parijs is nagebouwd, bezoekt hij de gigantische Drieklovendam en het natuurpark Zhangjiaije en proeft hij een lokale delicatesse in Dongyang: virgin boy eggs.

reisadvies

In China is het een stuk veiliger dan in sommige andere landen die Tom Waes aandoet in zijn reizen. Eigenlijk moet alleen de provincie Xinjiang, waar in 2014 diverse aanslagen plaatsvonden, vermeden worden. Daarnaast raadt de Rijksoverheid aan alert te blijven op zakkenrollers, louche taxichauffeurs en amateurreisgidsen, die je vervolgens in een 'authentiek' theewinkeltje een veel te dure rekening aanpraten. Houdt altijd je paspoort bij je en kijk niet gek op als je niet op Facebook, Twitter of Google kan: sociale en andere media worden in China tenslotte streng gereguleerd en gecensureerd.