Reizen Waes

Georgië

Tom Waes reist door Georgië. Een land dat tot voor kort bekend stond om zijn slechte wegen. Kan je er nu makkelijk met de auto rondreizen? En is er ook iets te beleven in Georgië? Tom zoekt het uit.

In Georgië bezoekt Tom Waes onder andere het Stalinmuseum in Gori, waar men het niet zo nauw neemt met de geschiedschrijving, doet hij mee aan een potje Lelo Burti (bestaande uit twee niet van elkaar te onderscheiden teams, een bal en een hoop drank) en bezoekt hij de verroeste kabelbaan van Chiatura. Ook staat hij aan de grens met Zuid-Ossetië, dat zich na de oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008 onafhankelijk verklaarde – en waardoor families en vrienden op een dag plotsklaps van elkaar gescheiden werden door prikkeldaad.

reisadvies

Naar Georgië reizen is volgens de Nederlandse Rijksoverheid geen probleem. Tenminste, als je een beetje oplet op de weg en wegblijft bij de grenzen. Abchazië en Zuid-Ossetië zijn namelijk echte no go area's, waar het levensgevaarlijk kan zijn; kom je er toch terecht, dan kun je niet rekenen op de Nederlandse ambassade in hoofdstad Tbilisi. Nederland steunt namelijk Georgië en erkent de twee staten niet.