In Robo sapiens onderzoekt Jelle Brandt Corstius hoe robots en kunstmatige intelligentie ons leven beïnvloeden en nog verder gaan veranderen. De snelheid van de technologische ontwikkelingen is exponentieel. Wat betekent dat voor ons? Is er reden tot vrees of moeten we juist verwachtingsvol uitzien naar de toekomst?

afleveringen

Vertrekpunt van Robo Sapiens is de geboorte van Jelle Brandt Corstius' dochter. In de serie volgt Brandt Corstius haar denkbeeldige levenscyclus. Hoeft ze straks nog wel te werken? Kan het zijn dat ze een relatie krijgt met een robot? Wat betekent de opmars van robots voor de manier waarop ze haar identiteit vormt? En bezorgt kunstmatige intelligentie haar uiteindelijk het eeuwige leven?

Alle uitzendingen van Robo Sapiens zijn te zien via NPO Start.

chatbot & game

Altijd al eens met een bot willen praten? De VPRO pakte tijdens Robo Sapiens in stijl uit met een online gastheer: chatbot Robin 451, die je alles over het programma kon vertellen en je meenam in de wereld van kunstmatige intelligentie. Hier lees je er meer over.

Kun jij een bot nog van een mens onderscheiden? Dat kon je testen in de ultieme turingtest: de game Bot or Not. Hier vind je een making of. Beide bots zijn inmiddels offline.