Op welke manier bepaalt de Noordzee ons dagelijks leven, onze identiteit, cultuur en geschiedenis? Met deze vraag reist Arnout Hauben per kano, vissersboot of zeilschip in honderd dagen rond de Noordzee.

extra bij Rond de Noordzee

reis mee

Voor wie zijn eigen tocht langs de Noordzee wil maken, hebben de heren een handige kaart samengesteld, met allerlei bezienswaardigheden onderweg. Bekijk hem hier.

interview

‘Alles hing af van wie er opendeed als je op een deur klopte, of wie je tegenkwam als je de weg kwijt was. Want dat zijn de stemmen. Het ging om hun verhaal. Zij moesten de Noordzee een stem geven.’ Tegenover de VPRO Gids vertelt presentator Arnout Hauben over zijn serie Rond de Noordzee en wat hij onderweg meemaakte. Lees hier meer.

luister naar de muziek

Ben je benieuwd naar welke muziek je hoort in Rond de Noordzee? Onze collega's van één hebben de ultieme playlist samengesteld, die je kunt beluisteren via Spotify.

ontdek onze Noordzeepuzzels

We hebben tien mooie vergezichten uit Rond de Noordzee voor je uitgekozen en er puzzels van gemaakt. De eerste vier zijn nog eenvoudig, daarna worden ze lastiger. Speel ze hier.

Rond de Noordzee van boven

Hoe ziet de Noordzee er van boven uit? Geniet na van Rond de Noordzee met deze prachtige dronebeelden.

VPRO Reisseries

De reisseries van de VPRO nemen je mee de hele wereld over. Stap bijvoorbeeld aan boord van de Clipper Stad Amsterdam en volg de reis van de beroemde bioloog Charles Darwin (Beagle, in het kielzog van Darwin) of haak aan bij reisgids Redmond O'Hanlon, die in de voetsporen treedt van zijn negentiende eeuwse helden (O'Hanlon's helden).

Ontdek meer reisseries van de VPRO →

reispost

Wil je op de hoogte blijven van onze reisseries? Lezen over de avonturen die de makers onderweg en achter de schermen meemaken? Meld je dan nu aan voor VPRO Reispost: