Rond de Noordzee

vanaf voorjaar 2019 op televisie

In de tiendelige documentairereeks Rond de Noordzee zien we verrassende verhalen die zich op, rond en in het water afspelen. Achter onze kust bevindt zich namelijk een wereld die wij amper kennen, een rijke geschiedenis die landsgrenzen overschrijdt.

Van de komst van de Vikingen tot de noodlottige stormen die Zeeland onbewoonbaar hebben gemaakt: de Noordzee kent een rijke geschiedenis. Er werden wereldoorlogen uitgevochten, windmolens geplaatst en de visserij is er opnieuw uitgevonden.

In tien afleveringen trekt regisseur Arnout Hauben met zijn team steeds verder langs de grillige grenzen van de Noordzee. Arnout, Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid & drone) vormen samen een hecht team dat soms gericht en soms toevallig verhalen verzamelt die aansluiting vinden bij de grote geschiedenis van de zee en bijbehorende kust.

heden en verleden

Aan de hand van die verhalen vloeien heden en verleden moeiteloos in elkaar over. Hun traject begint in Nederland en België en doorkuist Frankrijk, Engeland, Schotland, Noorwegen, Denemarken en Duitsland. Ze reizen te voet, met het openbaar vervoer, met ferryboten, vrachtschepen en reddingssloepen.

Naast de geschiedenis is er natuurlijk ook plaats voor de rol van de Noordzee vandaag de dag: de visvangst, de booreilanden en ecologie komen allemaal aan bod.

De reeks zal worden uitgezonden in België en Nederland.

Rond de Noordzee

vanaf voorjaar 2019 op televisie

advertentie