advertentie

over Rond de Noordzee

In Rond de Noordzee trekt de Belgische documentairemaker Arnout Hauben in gezelschap van cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens langs de kusten van de Noordzee, met 575 duizend vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Europa: bron van vertier, inspiratie, voedsel, inkomsten, conflicten, en in al zijn onstuimigheid een bedreiging voor onze veiligheid.

Ze reizen met kano’s, vissersboten en zeilschepen met de klok mee, de zee altijd aan hun rechterzijde. Onderweg vertellen kustbewoners hun de verhalen van de Noordzee, over de ijstijd, Vikingen en noodlottige superstormen. Over oorlogen, de teloorgang van de visserij, windmolens, plastic en klimaatverandering.

Lees ook een interview met Arnout Hauben: 'De zee is als het casino, hè? Op het eind wint ze altijd.' ⇒

Van links naar rechts: Arnout Hauben, Ruben Callens en Philippe Niclaes.

Van links naar rechts: Arnout Hauben, Ruben Callens en Philippe Niclaes.

reis mee

Voor wie zijn eigen tocht langs de Noordzee wil maken, hebben de heren een handige kaart samengesteld, met allerlei bezienswaardigheden onderweg. Let op: om de kaart te zien, moet je cookies accepteren. Je kunt hem ook hier bekijken.

VPRO Reisseries

De reisseries van de VPRO nemen je mee de hele wereld over. Stap bijvoorbeeld aan boord van de Clipper Stad Amsterdam en volg de reis van de beroemde bioloog Charles Darwin (Beagle, in het kielzog van Darwin) of haak aan bij reisgids Redmond O'Hanlon, die in de voetsporen treedt van zijn negentiende eeuwse helden (O'Hanlon's helden).

Ontdek meer reisseries van de VPRO →