Een avontuurlijke tocht langs vijfduizend kilometer kust

Op welke manier bepaalt de Noordzee ons dagelijks leven, onze identiteit, cultuur en geschiedenis? Met deze vraag reist Arnout Hauben per kano, vissersboot of zeilschip in honderd dagen rond de Noordzee.

De afleveringen van Rond de Noordzee zijn helaas niet meer beschikbaar. Wel vind je op deze pagina's nog alle extra inhoud bij het programma, zoals een wandelkaart, een playlist en links naar andere series met Arnout en zijn vrienden.

reispost: de nieuwsbrief die je meeneemt over de grens

meer programma's met Arnout, Philippe & Ruben

 • extra bij Rond de Noordzee

  reis mee

  Voor wie zijn eigen tocht langs de Noordzee wil maken, hebben de heren een handige kaart samengesteld, met allerlei bezienswaardigheden onderweg. Bekijk hem hier.

  interview

  ‘Alles hing af van wie er opendeed als je op een deur klopte, of wie je tegenkwam als je de weg kwijt was. Want dat zijn de stemmen. Het ging om hun verhaal. Zij moesten de Noordzee een stem geven.’ Tegenover de VPRO Gids vertelt presentator Arnout Hauben over zijn serie Rond de Noordzee en wat hij onderweg meemaakte. Lees hier meer.

  luister naar de muziek

  Ben je benieuwd naar welke muziek je hoort in Rond de Noordzee? Onze collega's van één hebben de ultieme playlist samengesteld, die je kunt beluisteren via Spotify.

  ontdek onze Noordzeepuzzels

  We hebben tien mooie vergezichten uit Rond de Noordzee voor je uitgekozen en er puzzels van gemaakt. De eerste vier zijn nog eenvoudig, daarna worden ze lastiger. Speel ze hier.

  Rond de Noordzee van boven

  Hoe ziet de Noordzee er van boven uit? Geniet na van Rond de Noordzee met deze prachtige dronebeelden.