beschikbaar bij NPO Start Plus

4. De ruige Schotse kust

Arnout steekt de Schotse grens over. De kustlijn wordt steeds ruiger en dramatischer. Hij komt langs het golfterrein van Donald Trump, dat op fel protest van de omwonenden stuit. Samen met enkele biologen gaat hij op zoek naar orka’s.

Berwick Upon Tweed – John o' Groats (GB)

Arnout en zijn makkers komen aan in Schotland. Het is dankzij Schotland dat Vlaanderen ooit uitgroeide tot rijkste regio aan de Noordzee. Of beter: dankzij de Schotse schapen. Bijna alle wol voor de Brugse lakenhandel kwam uit deze regio. En nog altijd blijken er meer schapen dan Schotten te zijn.

In Balmedie stoot Arnout op het gigantische golfterrein van de Amerikaans president Donald Trump. De lokale omwonenden lijken niet zo tevreden met de komst van de Amerikaanse president.

De Schotse kust begint er een pak rotsachtiger en ruiger uit te zien. En ook het leven ìn de zee wordt exotischer. Vlakbij Inverness jagen dolfijnen op vette zalmen. Langs de North Coast 500 lift Arnout naar Keiss waar hij samen met enkele biologen op zoek gaat naar de indrukwekkende orka’s.

Deze aflevering van Rond de Noordzee is alleen nog beschikbaar op NPO Start Plus, tot 8 augustus 2020.